Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

13.09-16.09.2000

Lahti Blues & Roots on jo toinen suurempi bluestapahtuma, mitä Lahden Rytmin Ystävät ry. on järjestänyt. Ensimmäinen oli syksyllä 1999 pidetty Lahti Blues Festival, jonka järjestimme yhdessä lahtelaisten bluesmusiikin ystävien kanssa. Nyt Blues & Roots tapahtumasta vastasi yksin Lahden Rytmin Ystävät. Päätapahtuma pidettiin "perinteisesti" Alex Park Hotellissa.

Kuvia

Klubi-Illat

Blues & Roots klubi-illat käynnistyivät keskiviikkona 13. syyskuuta. Paikkana oli Ten Dollars Saloon, jossa Price soitti täydelle salille sellaisen keikan, että jalat alta. Orkesteri (Wallu Heinomaa, Hans Helminen, Outi Jokinen, Masa Taponen, Jussi Ristilä ja Kuja Salmi) oli loistavassa fiiliksessä ja juurimusa bluesista dylaniin sai yleisön viihtymään ja janojuoman maistumaan. Hieno avaus happeningille!

Torstai-iltana helsinkiläinen Big Bertha & The Bulldozers esiintyi Molly Malone's -ravintolassa. Orkesterin (Big Bertha, Stefanos Hirvonen, Pete Loikala ja Honey Aaltonen) musiikki on yhdistelmä rock'n'roll -räimettä ja lounge -musiikkia, bluesia, strippari-jazzia ja ikivihreitä sävelmiä ja he tarjoilivat kattauksensa viimeisen päälle kuumana. Homma toimi, väki bailasi eikä hiukan harvalukuiseksi jäänyt yleisö tahtonut laskea bändiä ollenkaan lavalta pois.

Perjantaina 16. päivä ravintola Torvessa esiintyi keskisuomalainen Pete & Hot. Bändi (Petri Tavinen, Harri Tavinen, Mikko Rekonen ja Timo Väätänen) soitti reilun pläjäyksen country & rock -musiikkia tunteella ja tyylillä. Ihmisiä lämpsi koko ajan ovesta sisään ja meininki oli katossa. Pete & Hotin keikan jälkeen esiintyi vielä Heinomaan Henkan bändi (Henkka Heinomaa, Harri Mattila, Timo Halttunen & Kari Sviili) Heinolasta, soittaen viisi juurevaa biisiä. Kyseinen orkesteri on vielä nimetön - olikohan tämä vasta heidän toinen julkinen esiintyminen! Itse bändi on kuitenkin umpirautaa. Sitten alkoivat jamit.

Jamit

Vaikka oli perjantai-ilta ja useat Lahden alueen muusikoista töissä omilla keikoillaan, niin mukavasti myös soittajia saapui Torveen. Lavalla musisoivat erilaisissa kokoonpanoissa mm. Dave Lindholm, Kuja Salmi, Ismo Haavisto, Masa Taponen, Pekka Sormunen, Henkka Heinomaa & kumppanit, Pete & Hotin kaverit, "Turoja", jne... (Toivottavasti kukaan lavalla jammailleista kavereista ei loukkaannu, vaikka en kaikkien nimiä tässä mainitse - soittajia oli paljon ja silloin paikan päällä ei tullut kirjattua, ketkä kaikki lavalla milloinkin musisoivat). Joka tapauksessa kiitokset ja syvä pokkaus kaikille osallistuneille soittajille!

Eräänlaisena yhteenvetona näistä edellä mainituista illoista, pitää järjestäjän ominaisuudessa vielä erikseen mainita, että Blues & Roots klubi- ravintoloiden (Ten Dollars Saloon, Molly Malone's ja Torvi) kanssa oli hyvä ja helppo toimia. On hienoa, että Lahden Rytmin Ystävillä on näin hyviä yhteistyökumppaneita. Suuret Kiitokset Heille!

Lahti Blues & Roots Pääkonsertti - Alex Park Hotel

Järjestelyt
Heti aamusta lauantaina 16. syyskuuta oli Alex Park Hotelliin saapunut joukko ihmisiä valmiina aloittamaan järjestelyt iltaa varten. Paikalla oli "ryryläisiä", "iskulaisia" ja Taposen Masan tiimi. Kun kaikki tarvikkeet oli kannettu sisään, iskulaiset aloittivat esiintymislavojen rakentamisen. Paikalla olleena ihailin Iskun miesten näkemyksiä, ammattitaitoa ja intoa. Muu talkooväki yritti parhaansa mukaan auttaa heitä ja samalla tehtiin myös muita hyödyllisiä valmisteluja. Aamupäivällä harpisti Pelle Lindströmiä lähdettiin noutamaan henkilöautolla Helsinki-Vantaan lentokentältä Lahden Rytmin Ystävien toimesta.
Kun lavarakenteet olivat tukevasti kasassa, alkoi Taposen Masan ryhmä toimia. Ammattimiehiltä äänentoistokalusto ja valot olivat sukkelaan toimintavalmiina. Paikkaa sisustettiin, Canonin projektoria ja kameraa sijoiteltiin ja alakerran lavasta soundeineen ja valoineen vastasi yksinään Ryryn oma poika, Arvi Vuorinen.
Iltapäivällä alkoivat soundcheckit, jännitys järjestävällä taholla alkoi tiivistyä ja lisää talkooväkeä saapui valmistautumaan töihinsä tapahtuman onnistumiseksi. Vastuualueet olivat jo etukäteen jaettu, joten jokainen tiesi, mitä tehdä. On hienoa, että Lahden Rytmin Ystävien jatkuvasti kasvavalla jäsenistöllä löytyy aina pyyteetöntä talkoohalukkuutta ja osaamista monilla elämän osa-alueilla. Kiitos Teille, jotka osallistuitte omalla panoksellanne järjestelyihin tai tulitte itse tilaisuuteen! Neuvoja ja apua tarvittiin lisäksi useamman kerran myös Alex Parkin henkilökunnalta ja aina oli auttava käsi valmiina. Oli ilo työskennellä myös heidän kanssaan, kiitos!

Lahti Blues & Roots konsertti
Lahti Blues & Roots käynnistyi lauantaina heti kello 19.00 jälkeen. Alakerran Velvetissä esiintyi Turun seudulta tuleva duo Zalo (Hansu Salo & Jyrki Lemmetti), joka edusti tilaisuudessa lähinnä sitä roots- osastoa. Yleisöä alkoi tasaisen rauhallisesti saapua paikalle. Zalolla oli illan aikana peräti kolme settiä ja niissä kaikissa he tulkitsivat pääosin omia sävellyksiään. Heidän musisointinsa oli hyvin intensiivistä ja melko rajuakin - mieleen juolahti ajoittain jopa Janis Joplin tai Marjo Leinonen säestäjänään itse Roy Harper. Joka tapauksessa mielenkiintoinen yhdistelmä, joka veti mukavasti väkeä mukaansa.
Yläkerrassa ensimmäiseksi esiintynyt bändi oli lahtelainen Dr. Tony & The Healers (Jarno Aaltonen, Atte Härkönen, Teemu Ristseppä ja Toni Tikkanen). Pojat soittivat taidolla hyvän pläjäyksen bluesrockia, joka alkoi mukavasti lämmittämään paikalle saapunutta yleisöä. Orkesterin innoittajat, mm. Stevie Ray Vaughan ja Jimi Hendrix, kuuluivat hyvin Dr. Tonyn soittamassa musiikissa. Kuitenkaan suorasta plagioinnista ei ollut kysymys, vaan omaa näkemystäkin bändiltä löytyi.
Alakertaan odoteltiin jo itse Dave Lindholmia, joka pian saapuikin kitaralaukkuineen paikalle. Tällä kertaa mies soitti akustisesti melko puhtaan blueskattauksen, joka tuntui olevan yleisön mieleen. Biisien välissä mies innostui tarinoimaan ja keskustelemaan yleisönsä kanssa. Homma toimi, Velvet klubi oli "ryysikseen" asti täynnä ja ylhäällä päälavalla alettiin valmistautua Ahlqvistin trion settiä varten.
Pepe "The Grizzly" Ahlqvist on Lahti Blues & Roots tapahtuman suojelija, ääni ja tähtiesiintyjä. Tällä kertaa mies esiintyi Jarkka Rissasen ja Rumpu Rautevan kanssa akustisesti (kaksi National Steel kitaraa + rummut). Miehet ovat osa Pepen Rolling Tumbleweed -orkesteria ja tuntevat varmaan toistensa soittotyylin unissaankin. Trio soitti todella loistavan keikan ja Pepe osoitti olevansa myös lahjakas kitaristi. Tämä setti tyydytti varmasti myös kaikkia bluesfanaatikkoja.

Kun ruotsalainen Pelle Lindström nousi lavalle Wentus Blues Bandin kanssa, oli meno Alex Parkissa huimaa. Ihmisillä oli hyvä fiilis, janojuoma maistui, arpajaisia pidettiin ja Fennica Recordsin ja Bluelight Recordsin levyt kävivät kaupaksi. Myös Oriflamen ja Ryryn kojuilla kävi jatkuva kuhina.

Pelle Lindström on muusikko, joka hallitsee niin polkat kuin valssit, mutta mies on parhaimmillaan bluesin parissa. Juuri sitä hän tarjoili Wentus Blues Bandin (Wikman, Hagnäs, Axelqvist, Riippa) kanssa. Lindström on luonteeltaan vaatimaton, mutta karismaattinen laulaja ja harpisti. Esiintyessään Pelle on elementissään, eikä nytkään jättänyt yleisöään kylmäksi. Myös Wentus Blues Band oli hyvässä vedossa - todennäköisesti orkesteri soitti yhden parhaista keikoistaan. Kun Pelle veti viimeisen biisinsä, suoraan "lennosta" lavalle asteli Rock Bottom, ja meno jatkui tauotta rautaisena.

Floridalainen Rock Bottom ( alias David C. York) on tehnyt pitkän päivätyön musiikin saralla. Hän on laadukas solisti, hyvä biisinikkari ja huuliharpisti. Rock Bottomin voima on nimenomaan hänen massiivisessa, elävässä esiintymisessään. Totta vie, tiukan setin mies Blues & Roots -väen mieliksi vääntikin. Jengi bailasi ja diggaili ja meno yltyi. Kaikki hyvä vain loppuu aikanaan. Encoreksi nähtiin ja kuultiin kahdestaan Rock Bottom ja Pelle Lindström harputtelemassa ja jammailemassa sekä lopuksi vielä yhdessä bändin kanssa. Sitten oli yläkerrassa jo valomerkin aika, mutta vielä oli alakerrassa mahdollista nauttia Zalon musiikista "yömyssyjen" kera.

Lahti Blues & Roots tapahtumaan osallistui lähes 1000 ihmistä. Järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan illan ja yön aikana ravintolassa esiintynyt. Lipunmyynnissä jaettiin sisään tuleville ihmisille Canonilla tulostettu kyselykaavake, joista palautetuista saaduilla tiedoilla ja vinkeillä aioimme parantaa tulevia Blues & Roots tapahtumia (kynät Alex Park Hotel, Oriflame & Isku). Tiukasta kilpailutilanteesta huolimatta (kaksi viikkoa aiemmin Lahdessa pidetty toinen blues festival), tapahtuma onnistui mainiosti ja Lahden Rytmin Ystävät ry. (RyRy) selvisi taloudellisesti ns. kuiville. Kiitoksia siitä Teille kaikille!

Tapahtuman tukijat ja yhteistyökumppanit 

Suuri KIITOS ja syvä kumarrus alla näkyville yhteistyökumppaneillemme! He tukivat tapahtumaamme rahalla, materiaaleilla ja työllä. Näin he olivat omalla panoksellaan tekemässä tätä Lahti Blues & Roots -tapahtumaa todeksi. Useissa logoissa on muuten linkki tukijoidemme www-sivuille. Kannattaa klikata ja tsekata!

Lahti Blues & Roots -arpajaiset 

Seuraavat tahot tekivät mahdolliseksi Lahden Rytmin Ystävien pitää kunnon arpajaiset Alex Parkissa:
Amigo (Mykrä), Bluelight Records (Myyryläinen), Fennica Records (Kettunen), Parturi-Kampaamo Nixan, Oriflame, Rock Bottom, RyRy, Spinefarm/Ranka Records, Texicalli (Heikkinen), Viking Line ja VR. KIITOS vielä kerran!!! Kiitokset myös Ristilän Jussille!

Harri Järvinen

99

Alex

Canon Eca Ess

Isku Jarkos

Kangasjalo Merita

Molly Nicks Oriflame

Pop Sexasema

Shw Tennari

Torvi Viking Vr


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet