Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

29.8.-1.9.2001

Lahti Blues & Roots on Lahden Rytmin Ystävät Ry.n järjestämä, jo toinen tällä nimellä touhuttu bluesfestivaali. Tilaisuuden virallinen suojelija on Pepe "The Grizzly" Ahlqvist. Lahti Blues & Roots ei ole, niin kuin jo nimestäkin voi päätellä, puristisen puhdas bluestapahtuma - tarjolla oli tänäkin vuonna paljon erilaista juurimusaa. Tänä vuonna panostimme eritoten Suomen parhaimpiin bluesbändeihin, joista useat olivat vieläpä levynjulkaisuiltaan ajankohtaisia. Tietoisesti huomioimme myös kiinnittämiemme artistien soittaman blues -musiikin erilaisuuden. Pääartistit lyötiin kiinni helmi/maaliskuussa ja onnistuimme vieläpä saamaan juuri ne mitkä halusimmekin. Innoissamme kiinnitimme itse asiassa pääkonserttiin yhden esiintyjän "liikaa". Peruuntumisia ei kuitenkaan ilmaantunut artistien suunnalta, emmekä itsekään halunneet pudottaa yhtään valitsemaamme ryhmää pois - joten aloitusaikaa hiekan haarukoitiin.

Klubit

Pääkonsertti

Blues & Roots 2001 -ennakko

Kritiikki?

Saattanee tuntua lukijasta kornilta, että tuossa edellä Lahti Blues & Roots -tapahtuman antia ruoti pääjärjestelyistä vastannut Harri Järvinen? Puolustuksekseni on sanottava, että lähinnä jouduin tähän kirjoitushommaan, enkä niinkään hinkunut siihen. Halusimme joka tapauksessa tuoda esille kotisivuillamme kuvia ja tekstiä ja näin antaa halukkaille mahdollisuuden saada tietoa, kuinka tapahtuma meni yms.

Vaikka minulla tavallaan onkin oma lehmä ojassa, olen vilpittömästi yrittänyt olla mielipiteissäni suora ja rehti, jopa kriittinen, kun olen siihen löytänyt aihetta! (mikäli Sinä haluat myös kommentoida tapahtumaa, lähetä mielipiteesi meille sähköisesti ryry@lahden-ryry.com ).

Satsasimme alusta alkaen Two Timersin ohella Suomen parhaisiin blues- ja rootsbändeihin. Kun kokoonpanot käytännössä hoitivat vielä osuutensa uskomattoman hienosti, niin tällaisena laaja-alaisena rootsmusiikin diggarina tykkäsin kaikista kovasti. Toisaalta taas yhtenä tilaisuutta järjestävänä kaverina olin ja olen edelleen erityisen ylpeä loistavasti onnistuneista kiinnityksistämme! Niissä on aina olemassa omat riskinsä - mahdollisesti tulee harmillisia viimekäden peruuntumisia, soittajilla on luonnollisesti myös huonoja päiviä, viina rupeaa maistumaan väärään aikaan, jne... En ole ollut tätä ennen varmaan yhdessäkään isommassa musiikkitapahtumassa, missä esiintyjiä on ollut kiinnitettyinä useampia, jopa nimekkäimpiäkin kuin meillä - ja kaikki ne yltävät ihan parhaimpaansa, eikä yksikään floppaa tai jää edes tasoonsa nähden vaisuksi! Suuri kiitos Lahti Blues & Roots -tapahtumassa esiintyneille kokoonpanoille hienosta illasta ja kaikesta muustakin asiaan liittyvästä!

Palaan tässä vielä hiukan siihen volyymiasiaan. Joku väitti myös Helander Companyn soittaneen liian kovaa, mutta tuota en kyllä suostu allekirjoittamaan. Myönnän kylläkin Ahlqvistin setin tulleen hiukan liian kovaa - asiaan saattoi ehkä vaikuttaa bändin saapuminen paikalle melko myöhään, eikä soundcheckiä pystytty tekemään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Minulla on ollut korvissa/kuulossa jo pidempään oireita, sekä vähän ongelmiakin, enkä enää kestä juurikaan meteliä. Ollessani tsekkaamassa missä tahansa eri bändien keikkoja, joudun usein suojautumaan tulpilla, joita kannan jatkuvasti taskussani - mutta nyt lavalta tulevaa musiikkia pystyin täysin normaalisti kuuntelemaan. Tämä tähän vain siksi, ettei mistään kohtuuttomasta luukutuksesta ollut kysymys, mutta ehdottomasti asia on huomioimisen arvoinen..

Kommentteja

"Keep on rockin' " (Two Timers)

"Groovy Eyes ja Helander oli uusina tuttavuuksina erittäin myönteisiä kokemuksia! " (Henkka)

"Olipa tosi miellyttävät festarit - kerrassaan. Kaikki toimi ja oli kotoinen tunnelma ja hyvä hotelli." (Susse Raulamo - Tiny Tones)

"Viime viikonloppuna tuolla Lahdessa oli Blues & Roots 2001 tapahtuma, jossa kuultiin mm. oikein näyttävä kattaus suomalaista bluesia - monipuolisesti. Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Terveiset vaan Lahteen! " (Teppo Nättilä - Radiomafian suorasta lähetyksestä 03.09.

"Kiitokset erinomaisesti järjestetystä festarista. Myös nettisivunne oli parhaita, mitä olen nähnyt." (Juha Ahvenainen - Helander Co:n manageri)

"Syksyisin blues iskee Lahteen tunnetusti kuin kirves lahoon kantoon. Lahti Blues & Rootsin kahden kerroksen väki aloittelikin alakerrassa kuin varkain - peräti aikataulussa" (Kyösti Isosaari - Rumba 19/01)

"Mainiot bluespirskeet" (Jari Issakainen)

"Hyvin järjestetty, kiva tilaisuus. Lisää vain tällaisia! " (Jyrki Castrén - Ecapaino)

"IT works" (Markku Lappalainen - Canon)
"Ajattelin, että näinköhän olisi vanhalle papalle musiikillisesti antoisa ilta? Olin yllättynyt!! Bluesbändit osasivat todella hommansa, eikä aikani tullut yhtään pitkäksi! Kun isossa salissa oli taukoja, menin silloin alakerran baariin, jossa meno jatkui! Onnistunut ilta!"
(Lasse Järvinen - eläkeläinen)

"Two Timers kolahti minulle ja kovaa!!!" (Henja Leino - Molly Malone' S Irish Bar)

Blues-valokuvanäyttely

Ennakkotiedoissa oli valitettavan huonosti esille tuotu seikka, että pääkonsertissa oli valokuvaaja Juha Tanhuan bluesaiheisia valokuvia näytillä. Sympaattinen Tanhua toi yleisön ihasteltaviksi vuosien varrella tallentamiensa bluesmuusikoiden kuvia. Lisäksi hän kuvasi Lahti Blues & Roots -konsertin kokoonpanoja ja tunnelmia koko illan ajan. Näitä reaaliaikaisia otoksia oli myös nähtävillä yläkerran baaritiskin "päällä" pitkin iltaa ja yötä. Harmillista oli vain se, että kun Juha kuviaan päivällä asetteli, ei kukaan ymmärtänyt ottaa huomioon iltavalaistuksen vähäisyyttä ja värivalojen aiheuttamia heijastuksia - useilta ihmisiltä saattoi kuvat jäädä kokonaan huomioimatta. Onneksi asia oli korjattavissa lähes koko syyskuun ajan olutravintola Metrossa. Jos nyt joku missasi senkin, pääsee näillä RyRyn www. sivuilla näkemään edes osan Juha Tanhuan kuvaamista Blues & Roots -konsertin esiintyjistä. Kuvat ovat aseteltu meidän innokkaiden amatöörien ottamien laukausten joukkoon - ei tarvitse olla edes valokuvauksen asiantuntija tunnistaakseen ammattimiehen työt! Kurkistakaa vaikka!!! Kiitos Juhalle muuten kuvien käytöstä!

Järjestelyt

Lauantai aamuna kahdeksalta alkoivat valmistelevat hommat Alex Park hotellissa jatkuen pitkälle yölle. Useat meistä vietti edellisen illan Blues & Roots -jameissa, joten taisi väsyttääkin. Mutta onneksi hommia kyllä riitti kaikille - mm. lavarakenteiden ja äänentoistokaluston kantamista ja kaikkea muuta - väsymyskin pysyi poissa mielestä. Ennen varsinaisen tilaisuuden alkua saapui lisää väkeä erilaisiin tehtäviin, mm. arpojen- ja lipunmyyntiin. Kiitos kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille RyRyn talkoolaisille! Ilman Teitä olisimme olleet, sanonko missä?

Erityiskiitokset jälleen Savinaisen Pekalle ja Iskun tiimille! Kiitos myös SHW trans!

Kiitokset Pasi Lantta, Petteri Tikkanen ja Ossi Helin monimuotoisesta avusta! 

Arpajaiset

Seuraavat firmat, henkilöt ja bändit mahdollistivat Lahti Blues & Roots- arpajaiset. Kiitos!

Alex Park Hotel, Bottlenecks (Ismo & Pekka), Bluelight Records (Mika Myyryläinen), BN (Blues News), Canon, Fennica Records (Erkka Kettunen), Fintek Mikro Oy, Free Records Shop, Groovy Eyes, Helander Co., Isku, Kampaamokauppa Kirppu, Keskusmusiikki, Tuula Kinnunen, Le Superfly, Länsiauto, Misirlou, Molly Malone' S Irish Bar, Nixan Parturi-Kampaamo, Parturi-Kampaamo Minna Leino, Putkiradio, Radio 99 (Ilkka Viljanen), RyRy, Spar Market Haavi, Tarvikemylly, Texicalli (Martsa Heikkinen), Two Timers ja VR.
 
Harri "Hara" Järvinen

Yhteistyökumppanit

Seuraavat tahot auttoivat omalla arvokkaalla panoksellaan vuoden 2001 Lahti Blues & Roots - tapahtumaa todeksi! Kiitos erittäin joustavasta yhteistyöstä! Klikkaamalla logoja pääset tutustumaan useiden yhteistyökumppaniemme maailmaan. Käytätäthän aina tarvittaessa myös heidän tarjoamia palveluja ja tuotteita! Kiitokset tässä yhteydessä myös Fennica Recordsin Erkka Kettuselle sekä Rauma bluesille ja Blues Newsille!

 

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet