Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Groovy Eyes

www.groovyeyes.com

Groovy Eyesin promoottori ja johtaja on persoonallinen kitaristi/laulaja Jussi "Jo Buddy" Raulamo. Hän on syntynyt vuonna 1966 Tampereella, jossa Jussi myös vaikutti pitkään, mutta nykyisin hän "operoi" Pietarsaaresta käsin. Juurevan musiikin ystävien tietoisuuteen Raulamo tuli joskus 80 -luvun puolivälin jälkeen kokoonpanollaan One O'Clock Humph. Se oli silloin yksi ahkerimmin keikkailevia ryhmiä ja lisäksi Jussin saattoi tavata usein erilaisissa sivubändeissä ja jamikokoonpanoissa. One O'Clock Humph oli erikoistunut Louisianan ja Teksasin musiikkiin ja he julkaisivat kolme singleä, pitkäsoitot "Mambo gumbo" (Epic/Sony -92) ja "Beyond the blue" (Bluelight Records -96), sekä seitsemän biisin minialbumin "I don't want to lose you" (Bluelight Records -93).

Jussi Raulamo on elävä esimerkki siitä, kuinka hienosti Suomessa roots-musiikkia parhaimmillaan ymmärretään ja vieläpä tulkitaan. Jussi on New Orleans -musiikin suuri ystävä. Hänen perinnetietoisessa kitaransoitossaan ja laulussaan onkin löydettävissä vaikutteita juuri Louisianasta. Yksi miehen tunnusmerkeistä on soittaa nykyisin kitaransa aina putkiradion läpi. Tämä yksityiskohta on saanut melkoisesti ihmettelyä ja ylistämistä - viime syksynä Texasin bluesmies Roy Gaines ihastui Raulamon Saloraan vuosimalli -56 ja kertoi Jussille itsekin haluavansa soittaa samantapaisella "tonella". Amerikkalaisessa Blues Revue -lehden toukokuun numerossa oli lyhyt juttu Jussista, miehen itä-saksalaisesta Klira -kitarasta ja hänen putkiradiostaan.

Groovy Groovy Eyes -orkesteri on todellinen helmi sarallaan. Sen alkuvoimaista musiikkia on lähes mahdotonta lokeroida - se on nimittäin erittäin persoonallinen ja mukaansatempaava sekoitus mm. sellaisista aineksista kuten Louisianan zydeco, jump blues, swing, bebop, rock'n'roll ja western swing. Bändin soitannossa löytyvät kaikki kolme välttämätöntä tekijää suurelle bluesille: täyteläinen äänenväri, tunne ja vuorovaikutus. Kannattaa ehdottomasti tsekata Groovy Eyesin viime syksynä julkaistu cd "High Flyin' but no foolin'", jota kuuntelemalla voi mainiosti jo etukäteen tutustua bändin ainutlaatuiseen sointiin! Se valittiin vuoden 2000 kotimaiseksi blueslevyksi Radiomafian "Ulvovat Sudet" ohjelmassa. Levyn USAn jakelusopimus solmittiin alkukesästä.

Groovy Groovy Eyes esiintyi viime vuonna ainoana suomalaisena esiintyjänä Norjassa Notodden Blues Festivaaleilla. Heidän lisäkseen siellä esiintyivät mm. Taj Mahal, Wilson Pickett, Little Milton, Rod Piazza & The Mighty Flyers, Mighty Sam McClain ja John Sebastian, vain joitakin mainitakseni. Onnistunut esiintyminen poiki Raulamon Jussille ja kumppaneille tämän vuoden alkukesästä kiertueen Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Suomessa kesä-heinäkuussa bändi kiertää legendaarisen kitaristi Mike "Junior" Watsonin (The Mighty Flyers, Canned Heat) kanssa. Watson totesi äskettäin Rumba -lehden (11/01) haastattelussa mm. seuraavaa: "Kaliforniasta ja koko Amerikasta ei hakemallakaan löydä parempaa bändiä! Luoja niillä kavereilla on tosiaan homma hallussa!"

Groovy Eyes on perustettu vuonna 1993. Kokoonpano on tosin vuosien saatossa muuttunut useaan otteeseen; nykyinen miehistö on soittanut yhdessä nyt pari vuotta. Silti kuulostaa siltä kuin he olisivat musisoineet yhdessä jo koulupoikavuosista lähtien.

Komppiryhmä Ville Rauhala ja Juppo Paavola soittivat kimpassa jo ennen liittymistään Raulamon bändiin - he vaikuttavat Groovy Eyesin lisäksi mm. Remun taustabändissä ja amerikkalaisen, Suomessa vaikuttavan Wiley Cousinsin bändissä Well Hungarians. Juuri Wiley on se henkilö, joka aikoinaan "koulutti" pojat juurevan musiikin mestareiksi. Saksofonisti/kitaristi Masa Orpana tuli orkesteriin vuonna 1994. Oliver "The La La" Morgan (jonka yhdessä kiertuebändissä Masa soitti) on sanonut Orpanan olevan paras eurooppalainen puhaltaja, mitä on ikinä kuullut. Lisäksi Jussi kertoi Masasta, että siinä on fonisti, joka on läpikäynyt kaikki olennaiset saksofonin soiton "tyylisuunnat" - Ben Webster, Lester Young, John Coltrane, jne,… tosin yhtyeen musiikillisen linjan takia mies lähinnä "tuuttaa" ns. 50- luvun r&b -tyyliin. Raulamo on perin ylpeä myös rytmiryhmästään. Jussi on itse useasti sanonut, että hän on onnekas kaveri, kun voi soittaa näin loistavien kundien kanssa.

Jussi Raulamo - laulu, kitara / Masa Orpana - saxofonit, kitara / Ville Rauhala - kontrabasso / Juppo Paavola - rummut & lyömäsoittimet

Groovy Groovy


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet