Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Ismo Haavisto Band

Ismo Haavisto Band on harvasti keikkaileva lahtelainen bluesbändi, joka on ollut kasassa noin puolitoista vuotta. Bändin rungon muodostaa kaksi Bottlenecks -miestä, Ismo Haavisto ja Pekka Haukijärvi (leikkisästi duo Haavi & Hauki). He ovat jo useamman vuoden musisoineet yhdessä. Vaikka kaverusten ikäero on melkoinen, soitannollisesti he ovat loistavasti samalla aaltopituudella. Kun Ismo esiintyi 16 -vuotiaana ensimmäisen kerran legendaarisessa Torvessa silloisen orkesterinsa "Blue Roosters" kanssa lämmitellen "pääaktia" Lazy Lester & Loaded Dicea, oli Pekka jo monissa liemissä keitetty bluesmies.

Pekka Haukijärvi on alkujaan kotoisin Kuhmoisista ja siellä hän soitteli kitaraa paikallisessa Manalan Lautturi -nimisessä rock-bluesbändissä vuosina 1970-1972. Lahteen muutettuaan Pekka on soittanut useissa eri kokoonpanoissa: mm. Model, Nexus, Hauki Blues Band, Groove Night, Roadhouse ja Kiiskinen Blue. Musiikkityyli vaihteli näillä bändeillä diskosta bluesiin. Roadhouse ja Kiiskinen Blue -orkesterien keulahahmo oli muuten heinolalainen Timo Kiiskinen, joka on nykyään yksi valtakunnan tunnetuimpia ja persoonallisimpia lauluntekijöitä. Pekka Haukijärvi on tunnettu innokkaana kaverina osallistumaan jameihin kuten myös ystävänsä Haavisto - aina kun siihen tulee sopiva tilaisuus. Olen itse onnistunut esimerkiksi Raumabluesissa kuulemaan Haukijärven ja Haaviston soittavan tyylikkäästi aamuyön jameissa mm. Nono Söderbergin ja Ilkka Helanderin kanssa.
Ismo Haavisto on saanut ilmeisesti ikuisen teinipojan leiman otsaansa? Vaikka vuodet vaihtuvat, mies kotikaupungissaan (Lahdessa) mielletään usein vielä poikaseksi. Blue Roostersin alkuajoista on kuitenkin jo vuosia. Ismohan on Marko Haaviston pikkuveli, jonka innoittamana soittoharrastus alkoi hyvin varhain. Kun 13 -vuotiaana Ismo innostui huuliharpun soittamisesta, alkoivat bänditouhut - ystävineen hän perusti kokoonpanon Blue Roosters (joulukuu 1986). Siinä soittivat Ismon lisäksi Jukka Teerisaari (rummut), Tommi Mäkinen (basso) ja Mika Järvinen (kitara). Sittemmin kitarassa oli Antti Heinonen. Bändi oli kasassa miehistömuutoksin aina -96/-97 asti.

Ismo (16 v.) tapasi Haukijärven Pekan ensimmäisen kerran Kakon Timpan pitämissä "autotallijameissa", joissa mukana oli myös Heinosen Jaska. Myöhemmin sulkapallohallilla Pekka ja Ismo tapasivat sattumalta toisensa pitkästä aikaa ja tarinointi siirtyi kuin varkain musiikkiin. Jutustellessaan he huomasivat olevansa kumpikin kovasti kiinnostuneita akustisen bluesin soittamisesta. Tämä oli tavallaan lähtölaukaus Bottlenecks -duolle. Kun Karjalankadulla Tehobaarin tilalle avattiin blueshenkinen Bluesiana, siellä esiintyivät usein Ismo ja Pekka kahdestaan (joskus myös 'Jo Buddy' Raulamon kanssa). Tuo bluesduo sai sittemmin nimekseen Bottlenecks (-95). Heidän omakustanteena julkaistu levynsä "Boogie baby" ilmestyi vuonna 1998 ja se sai ansaitsemaansa huomiota esim. BN -lehdessä ja Radiomafian "Ulvovat Sudet" -ohjelmassa. Levy tarjosi vahvasti akustista perinnebluesia sopivalla yhdistelmällä nuoruutta ja kokemusta. Kuten jo Bottlenecksin keikoilla on nähty ja heidän levynsä soittajatiedoista käy ilmi, hallitsee Ismo Haavisto useita eri soittimia - mm. erilaiset kitarat ja huuliharput, basson, rummut, haitarin, huilun ja kazoon. Huuliharppua Ismo on soittanut myös mm. Knucklebone Oscarin ensimmäisellä Bluelight Recordsin julkaisemalla levyllä "Knucklebone Oscar & His Hitmen" ja parilla Francinen niinikään "Bluelight" -julkaisulla.

Haavisto Ismo Haavisto Bandin vahvuuksia ovat juuri Ismon musikaalinen lahjakkuus ja monipuolisuus - laulu, kitarat, huuliharput ja biisien teko yhdistettynä tukevaan taustaryhmään luo yhtyeelle sen oman persoonallisen otteen. Orkesterin muut jäsenet ovat Kari Mouhu, Jape Huotari ja Sampo Mäkelä.
Ismo Haavisto Bandin ideologia on pikemminkin hauskan pitäminen hyvän musiikin parissa kuin puhdasoppinen, tietyssä kaavassa pitäytyminen. Bändin ohjelmisto on monipuolista, lähinnä blues- ja soul-vaikutteista rytmimusiikkia. Ismo on kynäillyt yhtyeelleen soitettavaksi kourallisen omia biisejä ja osa on tuttuja mm. B.B. Kingin, Albert Collinsin, Fabulous Thunderbirdsin ja Freddie Kingin ohjelmistosta. Muita inspiraation lähteitä ovat mm. Walter Horton, Sonny Boy Williamson II, Gary Primich, Buddy Guy, Otis Rush ja Robert Cray.

Ismo Haavisto Bandin tulevaisuuden suunnitelmia ovat keikkailun lisäksi levyn tekeminen vielä tämän vuoden puolella. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla! Alex Parkin yläsalissa Haavisto ja kumppanit "avaavat" virallisesti Lahti Blues & Roots pääkonsertin jo kello 18.30. Tervetuloa ajoissa paikalle!

Ismo Haavisto - laulu, huuliharppu, kitara / Pekka Haukijärvi - kitarat / Kari Mouhu - kosketinsoittimet / Jape Huotari - basso / Sampo Mäkelä - rummut

Haavisto Haavisto

Haavisto


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet