Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Helander Company

www.kolumbus.fi/rootman.music

Helander Co:n kolmas albumi on nimeltään "Fodder" ja se ilmestyi helmikuussa 2001 omalla Rootman Music -levymerkillä . Kiekko sisältää vain orkesterin omia sävellyksiä ja se äänitettiin yhtyeen entisen basistin Juha Ahvenaisen perustamalla Laxa Studiolla. Ilmeisesti kiireettömyys ja oma rauha loivat sopivan ja luovan ilmapiirin levyn tekemiseen, sillä itse asiassa levy on täysiosuma. Vaikka levy ei ole ns. puhdasoppista bluesia, sen juuret ovat kuitenkin vahvasti afroamerikkalaisessa rytmimusiikissa. Helander Co. on viimeistään nyt löytänyt todella oman tyylinsä ja saundinsa. Yhtyeen musiikissa perinteinen blues on maustettu useillakin eri vaikutteilla ja nyansseilla mm. brittibluesista ja rock'n'rollista ja jopa "Fat Possum" levymerkin "äänimaailmasta" - ja nämä kaikki ovat luontevasti yhdistyneet bändin omaperäiseksi tyyliksi.

Helander Co.n edelliset levyt "Big cold beer" (Bluelight Records -95) ja "Smooth and rough" (Bluelight Records -98) saivat alan harrastajilta jo mukavan vastaanoton - jälkimmäinen valittiin jopa Radiomafian yleisöäänestyksessä vuoden 1998 parhaaksi suomiblueslevyksi (14 biisistä kahdeksan on yhtyeen omatekemiä, loput on "covereita" kuten Muddy Watersin "One more mile" ja Hendrixin tunnetuksi tekemä "Hey Joe". Tanakkaa tavaraa!).

HelanderHelander Co. perustettiin reilut 5 vuotta sitten ja kovalla uurastamisellaan yhtye on vakiinnuttanut maineen kovana "live- aktina". Eipä olekaan mikään ihme, että orkesteri on nähty mm. Raumabluesissa ja tänä kesänä he soittivat Järvenpään Puistobluesissa - mukana oli myös Esa Kuloniemi kitarassa. Bändin "isä" ja pääsolisti on kitaristi/laulaja/biisinikkari dr. Ilkka Helander, joka jätti hiljattain leipätyönsä ja keskittyy nyt kokopäiväisesti musiikin tekemiseen ja esittämiseen. Helanderin kumppaneissa on tapahtunut myöskin muutoksia. Bändi on taas neljä miehinen. Toista kitaraa soittaa edelleen Jonni Seppälä ja vankan pohjan yhtyeen soitannolle luo rytmiryhmä Juha Litmanen (rummut) ja Petri Loikala (basso).

Harrastepohjalta alkanut musisointi on vienyt Helander Co.n äijät kokonaan mukanaan - tänä päivänä he kaikki elättävät itsensä musiikilla. Bluesilla toimeentulonsa hankkiminen Suomen kokoisessa maassa ei ole kai kovinkaan helppoa,… mutta jos vain pääsee tsekkaamaan Helander Companyn keikalla, on helppoa uskoa, että näille miehille löytyy työsarkaa vielä muualtakin kuin täältä kotimaasta. Mielenkiintoa onkin alkanut jo näkyä - esimerkiksi ruotsalaisen Jefferson -lehden numerossa 128 (toukokuu -01) oli kolmen sivun mittainen, myönteinen juttu yhtyeestä ja levynsä "Fodder" on saanut joka puolelta ainoastaan ylistäviä levyarvioita. Lahti Blues & Rootsissa levyn voi muuten ostaa Fennica Recordsin pöydästä edellisen julkaisun kera edulliseen pakettihintaan. Kannattaa tsekata myös Radiomafian ja BN -lehden julkaisu "Bluespower - The Radiomafia Roots Evening sessions! Vol.1, jolta löytyy yksi Helander Co.n esitys "My home town". Biisi on nimittäin umpirautaa! (Levy on kokonaisuudessaankin hyvä. Se sisältää kaikkiaan 18 biisiä ja siltä löytyy myös kahden muun Lahti Blues & Rootsissa soittavan artistin esityksiä; Two Timers ja Groovy Eyes).

Ilkka Helander - laulu, kitara / Jonni Seppälä - kitara / Petri Loikala - basso / Juha Litmanen - rummut 

Helander Helander

Helander Helander

Helander Helander


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet