Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Tiny Tones 

www.tinytones.com

TinyTiny Tones on vahvasti akustinen kokoonpano, joka sai alkunsa Indianassa vuonna 1997. Perustajajäsenet Susse ja Jussi Raulamo (leikkisästi Los Raulamos) ovat aviopari, jolle musiikki on enemmän kuin elämäntapa - molemmat ovat innokkaita musiikinkuuntelijoita ja levyjenkeräilijöitä - ja he tienaavat elantonsa musiikilla. Jussi Raulamo soittaa Tiny Tones -keikkojen lisäksi yksinään nimellä "Jo Buddy" ja hänellä on myös toinen bändi - myöhemmin illalla esiintyvä Groovy Eyes. Mies on kenties tämän maan arvostetuin roots-muusikko.

Laulajatar Susse Raulamo on Tiny Tonesin viehättävä priimusmoottori ja hän toimii lisäksi "Groovien" managerina ja tekee ohessa freelancertoimittajan töitä, lähinnä musiikkiin liittyvää. He ovat jossakin todenneetkin, että musiikki on heille kuin hengittämistä.

"Susanne Raulamon laulu viittaa Emmylou Harrisin, Norma Watersonin ja Victoria Williamsin kaltaisiin tunnelmoitsijoihin", kirjoitti äskettäin arvostettu kriitikko Jussi Niemi. Sussen mieliartisteja ovat mm. Janis Joplin, Emmylou Harris, Stevie Nicks, Toni Price, Mary Black, Neil Young ja Bob Dylan. Jussin suosikkeja ovat taas mm. Lonnie Johnson, Charlie Christian, Snooks Eaglin, Boozoo Chavis, Pops Staples ja Lee Dorsey.

Tiny Tones on positiivisessa mielessä eräänlainen "roots-kummajainen" Suomessa. Trion soittama musiikki on pääosin muiden säveltämää, mutta siinä mitä lauluja he valitsevat ja eritoten tulkitsevat, on se juttu! Trion repertuaaria on vaikea lyhyesti kuvailla. Konsepti pitää sisällään mm. etno-folkia, swing/jazz ikivihreyksiä ja voo-doo rytmejä - unohtamatta New Orleans -rytmiikkaa ja hienoisia bluesvaikutteita. Ei ole vaikeaa elämöidä korkealta ja kovaa. Tunteikkaasti "fiiliksellä" laulaminen ja soittaminen sen sijaan vaatii tyylitajua. Tiny Tones on erittäin miellyttävä kokemus! Lahti Blues & Roots -keikalla voi hyvinkin kuulla vaikkapa seuraavia lauluja: "Katie" (Jimmy Mac Carthy), "Sylvie" (Leadbelly), "Powderfinger" (Neil Young) ja "Bird on the wire" (Leonard Cohen).

Tiny Tonesissa vaikuttaa Sussen ja Jussin lisäksi lyömäsoittaja - useimmiten Santtu Sääksmäki, joka on soittanut mm. kokoonpanoissa Hot Pants ja Scratch tai sitten Juppo Paavola, joka on tuttu mm. Groovy Eyesista. Tiny Tones on toimiva esimerkki siitä, miten pienellä, bassottomallakin kokoonpanolla saa aikaiseksi todella sielukasta musiikkia ja hienoja saundeja - Bodhran-rumpu saa puukauhalla, kädellä sekä rumpukepillä ihan uusia ulottuvuuksia putkiradion siivettämänä.

Tiny Tones -trio aloitti debyyttilevynsä tekemisen ja äänittämisen loppuvuodesta 2000. Lähiaikoina se on valmis julkistettavaksi, mutta ennakkotiedoista poiketen se ei kuitenkaan valitettavasti tapahdu lauantaina 1.9. - levy on vielä hiukan keskeneräinen.

Susse Raulamo - laulu, shaker, Bohdran / Jussi Raulamo - kitarat, laulu / Juppo Paavola - lyömäsoittimet

Tiny


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet