Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

11. - 14.9.2002

Lahden Rytmin Ystävät Ry. järjesti kolmannet Lahti Blues & Rootsit, jotka pidettiin 11.-14.9.2002 välisenä aikana. Tämän vuoden ohjelmistokokonaisuuden "teemana" oli kotimainen, vahvasti paikallinen blues/roots- musiikki.

Poikkeuksellisesti yhtään ulkomaista ei esiintynyt tänä vuonna Lahti Blues & Roots -tapahtumassa. Yhtenä syynä siihen oli, ettemme löytäneet, eikä meille tarjottu riittävän mielenkiintoista muualta tulevaa nimeä, joka olisi ollut vieläpä tapahtuman kokonaisbudjetille realistinen. Mielestäni tämä ei ollut edes huono asia, sillä kotimainen taso on todella kova. Ja kun isommat bluesfestarit eivät pysty, eivätkä osittain edes halua nimekkäiden ulkomaalaisten kiinnitysten välissä tarjota ainakaan kovin monipuolisesti suomalaista juurigenreä - tylysti sanoen, paria poikkeusta lukuun ottamatta näillä "kotimaiskiinnityksillä" ei businessmielessä taida olla suurtakaan kaupallista arvoa - meille (ja toki muillekin pienille bluestapahtumille) jää ikään kuin pieni sosiaalinen tilaus ja onneksi myös esiintyjiä, joista valita.

Uskon, että jatkossakin Lahti Blues & Roots -tapahtuman pääpaino on kotimaassamme toimivat, laadukkaat kokoonpanot, joille mielellään järjestää "isompia", keskitettyjä esiintymistilaisuuksia. Se on hyväksi havaittu konsepti esiintyjille kuin yleisöllekin. Harkittu ohjelmakokonaisuus, jossa huomioidaan juurimusiikin monimuotoinen rikkaus. On useita bändejä, jotka olisin jo halunnut "esitellä" tämän kolme vuoden Blues & Roots -taipaleemme aikana. Ensi vuodelle löytyy nyt jo "takataskusta" hyviä vaihtoehtoja ja käsittääkseni riittävästi haasteita ja toivottavasti taas vähän tuuriakin järjestää onnistuneet bluesbileet, jossa yleisön viihtyminen pystytään takaamaan.

Suuret kiitokset Lahti Blues & Roots -klubeilla ja -pääkonsertissa käyneille ihmisille, jotka antoivat/antavat meille uskoa ryhtyä myös ensi vuoden järjestelytoimiin! Kiitos lisäksi saamastamme myönteisestä palautteesta! Suuret kiitoksia kaikille yhteistyökumppaneille ja tapahtuman tukijoille! Tarvittaessa käytämme heidän tarjoamiaan palvelujaan hyväksi, eikös joo?! Lopuksi kiitokset bändeille ja artisteille omistautumisessa totaalisesti suorituksiinsa! Lisäksi, eikä vähäisimpänä, talkooväelle syvä kumarrus ja kiitos!

Klubit

Pääkonsertti

Blues & Roots 2002 -ennakko

Blues-valokuvia esillä

Juha Tanhua, valokuvaaja ja innokas musiikki- ja bluesystävä, oli paikalla bluesvalokuvineen. Kuvat aseteltiin näytille alakerran käytävälle, jossa niitä oli mukava vaikka ohikulkiessa katsella; toki useat jaksoivat paneutua niihin paremminkin. Juha täydensi illan ja yön aikana kuvakollaasia myös reaaliaikaisilla otoksilla! En malta olla tässä kehumatta miehen ottamia kuvia; ammattimies on nimittäin ammattimies! Näin se vain on! Tsekkaa vaikka! Kiitos Juha! 

Online-nettilähetys

Ylälavan keikat lähetettiin reaaliaikaisena suorana lähetyksenä internetin välityksellä. Hankkeen toteuttivat Tiirismaan koulun lukiolaispojat Aki Vuorinen ja Ollipekka Jaanisalo. Poikia oli valvomassa ja tukemassa heidän atk -opettajansa Pertti Tujunen. Paikanpäälle rakennettu laitteisto oli pääosin Tiirismaan koululta ja web -kamerat Canonilta. Teostosopimuksemme mukaisesti kameran käyttäjät rajattiin 16 yhtäaikaiseen surffaajaan. Sivustolla tapahtui liikehdintää kyllä koko illan aikana, mutta alkuvaiheessa tuli esille harmillinen "tekninen" ongelma. Tapahtuman kotisivulle oli asetettu väärä osoite linkiksi, eli klikkaamalla sitä ei päässyt tilaisuutta seuraamaan (onneksi mm. käsiohjelmassa oli oikea osoite). Hyvä, että Doctor's Orderin kitaristi Hämäläinen tajusi informoida minua, ettei lähetys toimi netissä ja siitä tämä vyyhti lähti selviämään. Kun nuorukaiset saivat selville sivustomme salasanat (kiitos Pasi!), pääsivät he korjaamaan ko. linkin ja lähetys myös sitä kautta toimi! Tarkennukseksi, että ko. ongelma ei aiheutunut mitenkään poikien tekemästä virheestä, vaan meikäläisen tietämättömyydestä. Ilmoitin Lantan Pasille ryry.edu.lahti.fi eteen www. liitteen. Sorry aiheuttamastani harmista! Kiitos Aki, Ollipekka ja Pertti! Kiitos myös Markku Lappalaiselle!

Arpajaiset

Seuraavat tahot auttoivat meitä järjestämään onnistuneet arpajaiset. Kiitos!

Alex Park Hotel, Bluelight Records (Mika Myyryläinen), Blues News (BN), The Bluesstore, Bottlenecks (Ismo Haavisto & Pekka Haukijärvi), Doctor's Order, Fennica Records (Erkka Kettunen), Free Records Shop, Helmisen Autoliike Oy, Isku, Jose & The Hounddogs, Kampaamokauppa Kirppu (Trio Opaali), Keskusmusiikki, Koneboss Oy, Lahden Matkailu, J. Leino & Blues Guys, The Levitators, Mikki ja Minni (Kauppakeskus Trio), Misirlou, Molly Malone's Irish Bar, Parturi-Kampaamo Nixa, Pasin PC-Palvelu, Pirkka-Hämeen Apina & Gorilla Oy (SF-Blues), Radiomafia, Radio 99, Siboney (Love Music), Spar-Market Haavi, Tap Jelly Blues Band, Tarvikemylly, Texicalli Records (Martsa Heikkinen), Baby Boy Varhama ja VR

Tapahtumat tukijat ja yhteistyökumppanit

Suuri kiitos Heille! He olivat rahalla ja/tai tarjoamallaan työllä edesauttamassa Lahti Blues & Roots -tapahtuman toteuttamista ja onnistumista. Klikatkaahan alla olevia logoja ja tutustukaa yhteistyökumppaneidemme tarjoamiin palveluihin! Käytämmehän aina tarvittaessa juuri heidän tarjoamiaan palvelujaan hyväksi, eikös vaan!!!!hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet