Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

Pääkonsertti, Alex Park Hotel

Rauhankatu 14, lauantaina 14.9.2002 klo 18.00 -

Yläkerta (klo 18.00 - 03.00)
SF- Blues (Pepe Ahlqvist, Dave Lindholm, Heikki Silvennoinen,..)
J. Leino & blues guys
Charlies
Doctor's Order (levynjulkaisukeikka)

Velvet yökerho (klo 20.00 - 04.00)
Misc. Co. (feat. Baby Boy Varhama)
Pepe Ahlqvist & Wallu Heinomaa

Klubi-illat (vapaa pääsy)

Ke 11.09. Ravintola Molly Malone's: The Levitators (levynjulkaisukeikka ?)
To 12.09. Ravintola Cheri: The Lights
Pe 13.09. Ravintola Torvi: jamit, housebändinä Doctor's Order

Lippujen ennakkomyynti pääkonserttiin (alk. 2.9.)

Liput: ennakko 15 euroa / ovelta 18 euroa
Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6
Free Records Shop, Aleksanterink. 20 (Trio Opaali, pohjakerros)
Keskusmusiikki, Mariankatu 10

Majoituspaketti

Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6 puh. 03 - 525 11
- kahden hengen huoneissa 53.50 euroa / henkilö, sis. ohjelman & aamupalan
(yhden hengen huone 75 euroa)

Tervehdys!

Järjestämme jo kolmatta kertaa juurevan Lahti Blues & Roots -tapahtuman. Edelliset ovat onnistuneet musiikillisesti suorastaan mainiosti ja yleisöpalautekin on ollut enemmän kuin rohkaisevaa. Suuren taloudellisen voiton tavoittelu ei ole realistista tällaisen "marginaalimusiikin" kanssa touhutessa ainakaan Lahdessa, eikä bisnesmielessä muutenkaan kai viisasta. Tätä hommaa teemmekin lähinnä rakkaudesta afroamerikkalaista musiikkia kohtaan. Tällä kertaa pääkonsertissa tarjoamme poikkeuksellisesti täysin kotimaisen kattauksen laadusta yhtään tinkimättä. Satsasimme vahvasti omalla alueellamme toimiviin kokoonpanoihin ja huomioimme kiinnittämiemme artistien soittaman bluesin erilaisuuden. Uskallamme väittää, että tiedossa on vauhdikas ilta, jossa kaikki rytmimusiikinystävät tulevat viihtymään !

Alex Park hotellissa tilaisuus on jaettu kahteen eri tilaan - alakerran akustiset esiintyjät vuorottelevat yläsalin sähköisten kokoonpanojen kanssa - pitkiä taukoja ei synny. Ylälavan keikat lähetetään reaaliaikaisena on-line lähetyksenä internetin välityksellä (www.ryry.edu.lahti.fi). Hankkeen toteuttavat opinnäytetyönään Tiirismaan koulun lukiolaispojat Aki Vuorinen ja Ollipekka Jaanisalo, tukenaan opettajansa Pertti Tujunen. Lahti Blues & Roots -tapahtuman suojelija on Pepe "The Grizzly" Ahlqvist, joka esiintyy akustisesti kitaristi Wallu Heinomaan kanssa, sekä tietysti superbändi SF- Bluesin riveissä. Helsinkiläisen Doctor's Orderin uusin levy julkistetaan virallisesti jo alkuillasta. Yleisön kannattaa tulla siis ajoissa paikalle!

Lahti Blues & Roots -tapahtuma starttaa keskiviikkona Molly Malone's ravintolassa lahtelaisen The Levitators -yhtyeen reggaepitoisella keikalla. Seuraavana iltana esiintyy Cheri -ravintolassa bluesryhmä The Lights ja perjantaina pidetään jo perinteisiksi käyneet blueshenkiset jamit Torvessa. Tervetuloa klubeihin ja Alex Park:iin viettämään mukavia hetkiä juurevan musiikin tahdissa!

Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka ovat jälleen olleet tekemässä tapahtumastamme totta!

Harri Järvinen / Lahden Rytmin Ystävät ry:n hallitus

Pääkonsertin esiintyjät

SF-Blues

SFSF-Blues on projektiluonteinen, uusi kotimainen "superkokoonpano", jonka cd -levy (sisältää pääosin yhtyeen omia biisejä) ilmestyi kauppoihin toukokuussa. Bändin ns. eturivin soittajat ja laulajat Pepe Ahlqvist, Dave Lindholm ja Heikki "Kummeli" Silvennoinen eivät juuri esittelyjä kaipaa. Herrojen musisointia tukevoittaa loistava komppiryhmä Mikko Löytty ja Jani Auvinen ja yhteinen sävel löytyy vahvasti bluesin sinisoinnuista.
Tämä nimekäs kulkurilauma tietää, miten tulkita perinteistä rhythm'n bluesia nykyajan vempaimilla - tuttuja klassikoita, miesten omia hittejä vuosien varrelta ja uuden albumin biisejä. Viihtyminen on tällä paketilla taattu!

Pepe Ahlqvist - laulu, kitara, huuliharppu / Dave Lindholm - laulu, kitara / Heikki Silvennoinen - laulu, kitara / Mikko Löytty - basso / Jani Auvinen - rummut  Lisää infoa -  Pepe - Dave - Heikki

J. Leino & Blues Guys

LeinoJ. Leino & Blues Guys perustettiin alkuvuodesta 1991. Bändin jäsenet ovat yhtä lukuun ottamatta kotoisin Lahden seudulta ja he ovat soittaneet bluesmusiikkia nuoruusvuosistaan lähtien useissa, ainakin paikallisesti merkittävissä bändeissä: mm. Pintavika, Chicago Overcoat ja Pity The Fools. Tähän mennessä J. Leino & Blues Guys on julkaissut kolme täysipitkää cd:tä, jotka ovat saaneet kriitikoilta ja bluesia rakastavalta yleisöltä innostuneen vastaanoton myös muualla kuin Suomessa. Bändin soitannossa on sekä menoa että meininkiä, unohtamatta niitä upeita nyansseja, joilla miehet tyylittelevät bluesinsa juuri sopivan maistuvaksi. Bändin ohjelmisto pohjautuu vahvasti moderniin Chicago-blues tyyliin, mutta useat omat sävellykset ja persoonalliset sovitukset tekevät kattauksesta omintakeisen Blues Guys -tyylin.

Jouni Leino - laulu, kitara / Jaska Heinonen - laulu, kitara / Jonne Kulluvaara - kitara / Kimmo Parviainen - koskettimet / Jarski Poutiainen - basso / Roope Rossi - rummut
Pitkä esittely

Charlies

CharliesCharlies on vähääkään liioittelematta legendaarinen blues/rock/progebändi Lahden seudulta, joka perustettiin vuonna 1966. Yhtye teki 60/70-luvun vaihteessa kaksi pitkäsoittoa ja singlen, jotka ovat nykyisin keräilijöiden himoitsemia aarteita. Yhtye hiipui lopullisesti 70 -luvun puoleen väliin tultaessa, mutta kasattiin 1997 "Jokivarren Jytinöihin" yhtä reunion -keikkaa varten. Siitä lähtien Charlies on tehnyt vuosittain muutamia keikkoja, viimeksi Lindholmin Daven "vaatimuksesta" hänen Tavastialla viettämillään 50 -vuotisjuhlilla. Bändin kokoonpanossa on edelleen alkuperäisiä soittajia: "Pitkä" Lehtinen, Wellu Lehtinen ja Ari "Kusti" Ahlgren. Eero Ravin korvaavat nykyään maamme parhaimpiin kepittäjiin rankatut kitaristit Pekka "Devil" Virtanen ja "Nipa" Niilola. En osaa valitettavasti näin kirjoittaen ja vieläpä lyhyesti kuvailla, minkälaisesta musiikillisesta ilotulituksesta todella onkaan kyse. Mutta siitä olen varma, että kaikkien 60/70 -luvun musiikin ystävien kannattaa tämä ryhmä nähdä ja kokea!

Wellu Lehtinen - laulu, lyömäsoittimet, huuliharppu / Pekka Virtanen - kitara, taustalaulu / Nipa Niilola -
kitara, taustalaulu / Kari "Pitkä" Lehtinen - basso / Ari Ahlgren - perkussiot
Pitkä esittely

Doctor's Order

DoctorsDoctor's Order on helsinkiläinen trio, jonka musiikillisena reseptinä on rämäkkä rhythm & blues ja vauhdikas rock'n'roll. Vuoden vaihteessa kiinnitimme ko. yhtyeen ravintola Torveen, jossa nämä lääkintöhallituksen kauhut suorastaan hämmästyttivät ja ihastuttivat täysin yleisönsä. Bändi esiintyy Lahti Blues & Roots -tapahtumassa yleisön toiveesta pääkonsertin lisäksi myös perjantaina 13.09. jamien housebändinä. Kummissakin Doctor's Order nähdään ns. juhlakokoonpanolla harpistin kera. Bändi on tähän mennessä julkaissut yhden cd:n ("Doctor's in disguise"), mutta nyt tapahtumamme yhteydessä julkistetaan virallisesti heidän uusin levynsä "The real thing".

Arto "Archie" Hämäläinen - kitara / Teppo Nättilä - laulu, basso / Timppa Väätäinen - rummut /
plus Ensio Takamäki - huuliharppu

Misc. Co & Baby Boy Varhama

MiscTämä perinnebluesia ja varhaisjazzia soittava akustinen ryhmä syntyi mainion lahtelaisen laulaja-kitaristi Baby Boy Varhaman näkemyksistä yhdistää elementtejä bluesista, jazzista, ragtimesta, countrysta, gospelista ja south of the border -musiikista. Siis perinteistä amerikkalaista musiikkia omintakeisella tavalla yhdisteltynä ja soitettuna kokoonpanolla viulu, tuuba, pasuuna, banjo ja kitara, joka ei ole tosiaankaan niitä tavanomaisimpia. Konsepti on erittäin toimiva ja svengaavaksi todettu! Misc. Co.n musiikkia kuullaan Velvet yökerhossa illan aikana peräti kahdesti, ja kumpaakaan settiä ei kannata missata!

Baby Boy Varhama - laulu, kitara / Jari Ojalainen - kitarat, banjo / Petri Juutilainen - pasuuna, pesulauta, laulu / Antti Heerman - viulu / Petri Keskitalo - tuuba, tinapilli

Pepe Ahlqvist & Wallu Heinomaa

PepePepe "The Grizzly" Ahlqvist on Villähteen Haravakylästä lähtöisin oleva mies, jota voi liioittelematta kutsua Suomen mr. Bluesiksi. Hän on loistava muusikko; laulaja, harpisti, kitaristi ja säveltäjä, jolla blues suorastaan virtaa veressä. Nimekkäimpiä kokoonpanoja, joissa mies on vaikuttanut: Chicago Overcoat, The H.A.R.P., nykyiset The Rolling Tumbleweed sekä SF- Blues. Pepe Ahlqvist on myös Lahti Blues & Roots -tapahtuman virallinen suojelija.

Wallu Heinomaa on aloittanut soittajauransa 60- luvulla Tampereella ja sittemmin Heinolassa mm. Price -yhtyeen rumpalina, kitaristina, laulajana ja jopa biisinikkarina. Liittyminen Amulet -orkesteriin toi miehen v. 1973 Lahteen. Sen jälkeen ja rinnan on ollut mm. Nepa, Oksat Bois, Herkkukurkut ja uudelleen kasattu Price. Viime vuosina mies on keikkaillut paljon myös trubaduurina. Wallu Heinomaa on alkujaan yksi Lahden Rytmin Ystävät Ry.n ideoijista ja myöskin tämän bluesfestivaalin isistä.

Kesäkuussa 50 -vuotta täyttänyt Heinomaa on esiintynyt useasti Ahlqvistin kanssa kahdestaan tai bändin kera. Tyylillisesti duon musiikillinen konsepti on aikalailla perinteinen countrybluesmeininki yhdistettynä akustiseen näkemykseen mm. Chicago -bluesista. Tuttua huttua, mutta suurella tunteella!

Pepe Ahlqvist - laulu, kitara, huuliharppu / Wallu Heinomaa - laulu, kitara

Lahti Blues & Roots -päätapahtumassa on tarjolla juurevaa musiikkia myös kotiin vietäväksi, sillä paikalla on jälleen asianosaavan Fennica Recordsin Erkka Kettunen mainioine levyineen.
 


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet