Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Klubit 2002

Oli ilo huomata, että tällä kertaa kaikki Lahti Blues & Roots -tapahtuman klubi-illat kiinnostivat ihmisiä. Väkeä saapui näille keikoille mukavasti, jopa reilusti. Ilmeisen onnistuneet bändivalinnat ja esiintymispaikat (ravintolat) sekä runsas mainonta herättivät ihmisten mielenkiinnon. Käytännössä tämä on tärkeää kokonaisuutta (juoksutusta) ajatellen - ravintoloiden on saatava takaisin ohjelmapalveluun sijoittamaansa rahaa illan myynnillä, sillä sisäänpääsymaksuahan ei klubeilla peritty; vastaavasti "kuuntelijoiden" runsas läsnäolo ja vuorovaikutus lisäävät lähes poikkeuksetta bändien soittointoa ja yleisesti musisoinnin tiukkuutta sekä riehakkuutta - tällöin taas yleisö oikeasti viihtyy ja käyttää talon antimia hyväkseen! Keikkajärjestäjälle tämä hupi tietänee toivottavasti jatkumoa ja uutta tilaisuutta!

The Levitators

Keskiviikko 11.9. Ravintola Molly Malone's Irish Bar
(Ossi Helin; rummut / Esa Kärenmäki; basso, laulu, koskettimet / Vesa Järvinen; laulu, koskettimet, kitara, melodica / Jussi Tirronen; laulu, kitara, basso / Jylle Toivonen; kitara, taustalaulu / Mikko Parviainen; pasuuna, lyömäsoittimet)

The Levitators soitti todella komeasti ja erittäin vakuuttavasti jamaikalaista rytmimusiikkia, sekä muutamat omatkin reggaet. Lisäksi pari afroamerikkalaista alkuperää olevaa biisiä sai bändiltä mielenkiintoisen ja hiukan yllättävänkin, mutta toimivan "rastakäsittelyn". Yleisön vaatimuksesta kundit "joutuivat" soittamaan peräti kolmet encoret ja osa paikalla olleista innostui lattialle joraamaan. Keikan aikana nähtiin ja kuultiin miesten taituruus myös useampien instrumenttien käsittelyssä: basisti Kärenmäki koskettimissa, kosketinsoittaja Järvinen kitarassa jne,… Kyseessähän oli lahtelaisen The Levitators -yhtyeen tuliterän kokoelmalevyn julkaisukeikka. Cd:n ostajat saivat bonuksena bändin harvinaisen vinyylisinglen kaupanpäälle. Uutuuslevy on jo loppuunmyyty, mutta huhutaan lisäpainoksen ottamisesta! Kiitos The Levitators, Molly Malone's Irish Barin henkilökunta ja Henja Leino!
Biisilista  

The Lights

Torstai 12.9. Ravintola Cheri:
(Juha Forsell; rummut / Arto Suopajärvi; basso, laulu / Kari Metsä-Heikkilä; laulu, kitara)
Rhythm & Blues -trio The Lights veivasi reilun annoksen mm. sinisävyisiä rytmibluesklassikoita omalla, pistämättömällä tyylillään. Soittotoimenpide suoritettiin selkeästi niin, että yhtyeellä itselläänkin säilyi jännitys varsinaisen lopputuloksen kanssa. Hienostuneeksi ei ryhmän soittoa voi kehua tai haukkua, miten nyt vaan; yhtymäkohdat tulevat ennemmin Hound Dog Taylorilta tai Fat Possum -lafkan artisteilta, mutta huom! homma toimi mainiosti ja mikä tärkeintä, yleisö viihtyi! Soittajat eivät olleet ryppyotsaisia, totisia bluesukkoja, vaan omintakeinen huumori kuului asiaan ja sitä runsaasti myös viljeltiin. Mutta varsinaisesta pelleilystä ei toki ollut kyse! Bändi soitti kaksi vauhdikasta settiä, joissa kummissakin kuultiin bluesmateriaalin lisäksi Suomen Talvisodan tunnetuksi tekemiä underground -klassikoita.

Kiitos The Lights, Ravintola Cherin henkilökunta ja Mika & Toni Yrjänne!
Biisilista

Doctor's Order plus jamit

Perjantai 13.9. Ravintola Torvi:
(Timo Väätäinen; rummut / Teppo Nättilä; basso / Arto Hämäläinen; kitara / Ensio Takamäki; huuliharppu)
Doctor's Order aloitti osuutensa orkesterille tyypilliseen tapaan täysillä paahtaen, hikeä säästämättä ja vauhdista tinkimättä. Sanomattakin on selvää, että tällä reseptillä (tohtorit näyttävät tietävän) jengi oli mukana alta aikayksikön ja meno muuttui välittömästi sopivan eläimelliseksi. Rhythm & bluesia ja rock'n'rollia ja …sitten lisää samanlaista! Kun tämä tarjoilu loppui, oli ilta vielä nuori ja vapaamuotoiset jamit alkoivat.
Biisilista

Jamit

Ensimmäinen jamisessio lähti komeasti käyntiin kokoonpanolla Wallu Heinomaa (laulu, kitara), Matti Taponen (basso), Kuja Salmi (rummut) sekä pasunisti Antti Hermaja. Aloitusbiisi oli Neil Youngin "Hey hey, my my", jonka jälkeen kundit nykäisivät bluesvaihteen päälle. Kohta em. ryhmää täydensi kovan luokan kepittäjä, Jukka "Nipa" Niilola. Myös basisti "Pitkä" Lehtinen könysi lavalle; ei kuitenkaan bassottelemaan, vaan puhaltamaan torvea.

Toisen session runko löytyi orimattilalaisesta yhtyeestä Jose & The Hounddogs; Matti Pöllänen (kitara), Matti Näveri (kitara), Tuomas Laurila (rummut), Jussi Pöllänen (basso) ja Pekka Airas (laulu, huuliharppu). Nuorella, rankalla asenteella, mutta vahvasti bluesahtavaa, jämäkkää juurimeininkiä!

Kolmas sessio oli yhtä kuin Doctor's Order: "Archie", Teppo, Timppa ja Ensio. Tuo nelikko on käsittämätön energiapommi! Tuttua, mutta nerokasta Doctor's Order huttua, rock'n'rhythm & blues! Taustalaulussa jamisetin loppuosassa "vieraili" Kössi Könönen. Kun tohtorit lopettivat, jäivät lavalle seuraavaa koitosta varten valmiiksi Archie Hämäläinen (kitara) ja Ensio Takamäki (huuliharppu, laulu). Mainio juttu, että viimein tuli tilaisuus kuulla jamitouhua "vierailijoiden" ja oman kylän kundien kesken.

Kitaroineen lavalle steppaili em. tohtoreiden seuraksi Lahden Rytmin Ystävät ry.n oma poika Jouko Hukkanen. Rytmiryhmäksi löytyi pelimiehet Masa Taponen (basso) ja Kuja Salmi (rummut). Sinänsä oli melko mielenkiintoista, että lavalla oli nyt kaksi slide -tyyliä käyttävää kitaristia. Eka biisi starttasi ja sen lauloi Pirulaisen Esa Alanko. Remmiin tuli mainio pasunisti Hermaja. Seuraavan biisin taisi laulaa luikauttaa Ensio, joka huuteli Nättilänkin pyörähtämään lavalla. Äijät jatkoivat tämän jälkeen ilman Alankoa ja Nättilää. Lavalla jamittelevan ryhmän soittamisen riemu oli silminnähtävää ja kuultavaa! Harvoin olen törmännyt missään yhtä toimivaan jamitouhuun. Jopa kellonaika ja valomerkki pääsivät vilahtamaan suurimmalta osalta ohi musiikillisen ilottelun aikana, mutta Mustosen Jartun oli pian palautettava jengi maan tasalle ja pillit oli laitettava pusseihin. Olikin aika jo ryhtyä valmistautumaan päivän koitosta varten!

Kiitos Doctor's Order, kaikki jameihin osallistuneet soittajaveikot, Ravintola Torvi ja Jarttu Mustonen!
 
Hara Järvinen


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet