Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

Pääkonsertti, Alex Park Hotel

Piirros: Petteri TikkanenRauhankatu 14, lauantai 27.09.2003 klo 19.00 -

yläkerta (n. klo 20.00 - 03.00)
T. Leino & Blue Disease
Grizzly & His Backseat Bears
Riverdale Blues Band

Velvet yökerho (klo 21.30 - 04.00)
Manta Ray & Two Muchos
Jake’s Blues Band feat. special guests Pepe Ahlqvist & Jussi Ristilä

Klubi-illat (vapaa pääsy)

Ke 24.09. Ravintola Molly Malone's: Band 'O
To 25.09. Ravintola Cheri: Juha Kartano & Jonne Kulluvaara
Pe 26.09. Ravintola Torvi: jamit housebändinä Boogie Healers

Lippujen ennakkomyynti pääkonserttiin (alk. 15.9.)

Liput: ennakko 13 € / ovelta 17 €
Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6
Free Record Shop, Aleksanterink. 20 (Trio Opaali, pohjakerros)
Keskusmusiikki, Mariankatu 10

Majoituspaketti

Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6 puh. 03 - 525 11
- kahden hengen huoneessa 51.50 € / henkilö, sis. ohjelman & aamupalan
(yhden hengen huone 73 € )

Tervehdys!

Järjestämme neljättä kertaa Lahti Blues & Roots -tapahtumaa. Se on sisäsiisti, pienimuotoinen kaupunkifestivaali, joka pidetään Lahden keskustan ravintoloissa ja Alex Park hotellissa. Suomessa on todella kovia soittajia ja bluesbändejä. Valitsemme niistä vuosittain muutamia, joita tuomme keskitetysti viihtyisään tilaan soittamaan. Aiemmat tapahtumat ovat onnistuneet ainakin musiikillisesti hyvin, yleisö on ollut lähes poikkeuksetta tyytyväinen ja tunnelma lämmin. Tästäkään kerrasta ei ole tulossa poikkeusta!

Pääkonsertissa satsasimme tällä kertaa kitaravetoiseen, sähköiseen bluesiin unohtamatta kuitenkaan musiikin monisävyisyyttä. Alakerran juurevat esiintyjät vuorottelevat yläsalin blueskokoonpanojen kanssa, eikä pitkiä tyhjäkäyntejä synny. Uskomme, että tiedossa on ilta, jossa kaikki bluesin ja rytmimusiikin ystävät viihtyvät aamutunneille asti! Lahti Blues & Roots -tapahtuman suojelija on Pepe "The Grizzly" Ahlqvist, joka esiintyy lauantaina kahdesti; trionsa kera sekä Jake's Blues Bandin vierailijana.
Hotellin aulassa on nähtävillä Pertti Nurmen upeita afroamerikkalaisia bluesvalokuvia sekä muutamia Juha Tanhuan kotimaisia, jopa lähes reaaliaikaisia otoksia.

Lahti Blues & Roots -tapahtuma starttaa keskiviikkona Molly Malone's ravintolassa suorastaan legendaarisen The Balls -yhtyeen akustisella vedolla. Seuraavana iltana Cheri -ravintolassa esiintyy loistava bluesduo Juha Kartano & Jonne Kulluvaara. Perjantaina pidetään perinteisiksi käyneet blueshenkiset jamit Torvessa - housebändinä mukaansatempaava Boogie Healers. Tervetuloa klubeille ja Alex Park hotelliin viettämään mukavia hetkiä elävän musiikin tahdittamana!

Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka ovat olleet tekemässä tapahtumastamme totta!

Harri Järvinen / Lahden Rytmin Ystävät ry:n hallitus

Pääkonsertin esiintyjät

T. Leino & Blue Disease

T. Leino Pääkaupunkiseudulta ponnistavan T. Leino & Blue Diseasen kundeilla on vankka soittokokemus eri yhteyksistä ja mikä parasta, keskinäinen musiikillinen ymmärrys kohdallaan. Bändi esittää varsin tiukkaa, sielukasta kitara- & harppubluesia. Yhtyeen keulakuva, kitaristi Tomi Leino rankataan jo maamme parhaimmistoon (blues)kepittäjänä, eikä suotta! Mies on myös hyvä vokalisti ja harpisti.

Blue Disease hakee vaikutteensa vahvasti 50-60 -lukujen Chicago bluesista; mainittakoon tässä Muddy Waters, Little Walter, Fenton Robinson, Otis Rush ja Buddy Guy. Ohjelmistossa on toki myös omaa tuotantoa. Parhaillaan T. Leino & Blue Disease on valmistelemassa esikoislevyään, joka ilmestynee myöhemmin syksyllä.

Tomi Leino: laulu, kitara, huuliharppu / Jouni Kallenautio: kitara / Matti Vallius: kontrabasso / Petteri Hissa: rummut

Grizzly & His Backseat Bears

www.pepeahlqvist.com

Grizzly Grizzly & His Backbeat Bears on Ahlqvistin Pertin "tuliterä" bändi. Se on sähköinen bluestrio, jossa hän itse soittaa kitaraa ja laulaa. Rytmiryhmä Mikko Löytty kontrabassossa ja Seppo "Rumpu" Rauteva lyömäsoittimissa on maamme ehdotonta valiota. He ovat soitelleet useampia vuosia yhdessä Ahlqvistin kanssa mm. loistavassa The Rolling Tumbleweed -yhtyeessä.

Pepe "The Grizzly" Ahlqvist on Villähteen Haravakylästä lähtöisin oleva kaveri, jota voi "pokkana" kutsua Suomen Mr. Bluesiksi. Hän on lahjakas muusikko: laulaja, harpisti, kitaristi ja säveltäjä/sanoittaja, jolla blues on suorastaan verissä. Pepe Ahlqvist on Lahti Blues & Roots -tapahtuman virallinen suojelija ja "ääni". Hänet nähdään myöhemmin yöllä myös vierailijana Jake's Blues Bandin riveissä.
Tiedoksi, että lokakuussa ilmestyy Pepe Ahlqvist & The Rolling Thumbleweedilta tuliterä cd Bluelight Recordsilla. Se on nimeltään "Small timer" : edellinen "The bridge" oli lähes täydellinen levy, joten kohta on mukava päästä kuulemaan, miten onnistunut kokonaisuus uusi paketti on.

Pepe Ahlqvist: laulu, kitara / Mikko Löytty: kontrabasso / Seppo Rauteva: rummut

Manta Ray & Two Muchos

www.mariahanninen.net

Manta Manta Ray & Two Muchosin "sydän" on laulajatar ja monen instrumentin taitaja, viehättävä Maria Hänninen. Hänet tiedetään useistakin eri yhteyksistä, mm. Freud, Marx, Engels & Jung ja Lindholmin Daven Capanza Gypsies. Toistaiseksi hän ei ole omalla nimellään ja yhtyeellään saavuttanut arvoistaan julkisuutta. Harmillista, sillä kyseessä on maamme naislaulajien parhaimmistoa - tämän kyllä useat muusikot tietävät! Häneltä luonnistuu huomattavan uskottavasti niin herkän kuin rajunkin materiaalin tulkitseminen. Maria on lisäksi pirun hyvä lauluntekijä. Toivottavasti syksymmällä julkaistava oma pitkäsoitto tuo ladyn paremmin parrasvaloihin.

Manta Ray & Two Muchos -kokoonpano on mielestäni hauska eikä ollenkaan tosikkomainen, loppuun asti hiotuilla sovituksilla soittava orkesteri. Yhtye on ennemminkin soittajiensa "terapiatiimi", joka veivaa rennosti yllättäviäkin biisivalintoja mielenkiintoisin sovituksin. Oletteko muuten ennen tienneet, miten oivallisia rumpukapuloita ovat tavalliset tiskiharjat? Ryhmä esiintyy alakerrassa kahdesti ja uskon tietäväni, että yökerhossa koetaan kumpienkin settien aikana tungosta! Yhtyeen kitaristi Peevo tunnetaan mm. The Clifters ja The Balls yhteyksistään ja Hyvärinen useista rock-, blues- ja kantrihenkisistä jutuista. Tiedossa on juurevaa ja tiukkaa, rokkaavaa materiaalia!

Maria Hänninen: laulu, lyömäsoittimet / Petri Peevo: kitara, basso, laulu / Joni Hyvärinen: kitara, basso, laulu

Jake’s Blues Band feat. special guests Pepe Ahlqvist & Jussi Ristilä

www.musaa.org/jakes

Jakes Vuonna 1992 perustetulla, toijalalaisella Jake's Blues Bandillä riittää nykyisin kysyntää; se onkin yksi maamme kovimmin keikkailevista rhythm & blues -comboista. Kyseessä on bluestrio, jolla on pienelle kokoonpanolle tärkeätä poweria, hiukan rock-asennetta ja riittävästi musiikillista näkemystä. Ei siis mikään ihme, että he ovat usein säestäneet myös muita staroja kuten Dave Lindholmia, Pepe Ahlqvistia, Jukka Tolosta ja Harri Marstiota. Hienoimmillaan Jake's Blues Band on kuitenkin omalla ohjelmistollaan, joka sisältää komean kitaroinnin siivittämää bluesrockia ja mm. Stevie Ray Vaughanin ja Jimi Hendrixin tunnetuksi tekemiä biisejä. Harvoin kitaran soittaminen näyttääkin yhtä helpolta kuin Jake Yrölän taiturointi. Miehen vaivatonta työskentelyä on suorastaan pakko päästä yhtäaikaa sekä näkemään että kuulemaan. Jake's Blues Band esiintyy illan viimeisenä ja setin loppuosassa lavalle nousevat höyryä lisäämään (todennäköisesti siinä vaiheessa on painekattila muutenkin räjähtämispisteessä) herrat Pepe Ahlqvist ja saksofonisti Jussi Ristilä.

Jarmo "Jake" Yrölä: laulu, kitara / Timo Salo: basso / Tomi Saarinen: rummut, plus Pepe Ahlqvist (laulu, huuliharppu, kitara) / Jussi Ristilä (saksofoni, taustalaulu)

Riverdale Blues Band

www.riverdalebluesband.net

Riverdale Vaasalainen Riverdale Blues Band ei ole aiemmin soittanut Lahdessa, vaikka kokoonpano on perustettu jo 90 -luvun puolivälissä. Heiltä on ilmestynyt pari levyäkin, joista eritoten viimeisin "Step on it!" (2002) on varsin laadukas. Uusi levy on paraikaa suunnitteilla. Bändi on keikkaillut melkoisesti esiintyen eri bluesfestivaaleilla, lukemattomissa ravintoloissa sekä baareissa ja mm. Pepe Ahlqvistin kanssa.

Tarjoamme Riverdale Blues Bandille joidenkin mielestä ehkä kyseenalaisenkin kunnian aloittaa konsertti noin kello 20.00. Suosittelemme ehdottomasti väkeä saapumaan ajoissa paikalle, sillä mistään pilipali -ryhmästä ei tietenkään ole kysymys. Yhtyeen ominta antia on naftisti "modernilla" tavalla soitettu 60 -luvun Chicagon kaupunkiblues, jonka kundit hallitsevat mainiosti! Heiltä taittuvat myös rytmiblues sekä kunnon boogie, eikä New Orleans -vaikutteetkaan vieraita ole. Setissä kuullaan vanhoja (blues)klassikoita sekä omia biisejä.

Vielä asiasta hiukan seitsemänteen; bändin johtaja, kitaristi/laulaja Tero Laari osallistuu kotipuolessaan mm. Waasa Blues Festivaalin järjestelyihin; eipä ole äijällä hullumpi tapa viettää vapaa-aikaansa!

Tero Laari: laulu, kitara, huuliharppu / Veli-Matti Partanen: kitara / Seppo Sauna-aho: piano /
Seppo Nuolikoski: basso / Mikko Peltola: rummut

Pertti Nurmi - "Kolmen vuosikymmenen kuvat afroamerikkalaisista bluesartisteista"
Pertti Nurmi on valokuvannut lähes kaikki Suomessa vuoden 1972 jälkeen vierailleet bluesmuusikot. Kuvia on kertynyt peräti 15 000 otosta, joista mies tuo osan Lahti Blues & Roots -konserttiin näytille. Pertin varsinaisen näyttelyn Helsingin Malmitalon Parvella nähneet ovat vaikuttuneet syvästi.

Juha Tanhua - esillä muutamia kotimaisia blueskuvia sekä lähes reaaliaikaisia otoksia.

Klubi-illat

Viime vuoden klubit olivat tarjoamaamme ohjelmistoon nähden sopivia ja yhteistyömme pelasi moitteettomasti. Ilokseni samat mestat ovat taas juonessa mukana, joten käykääpä poikkeilemassa!

Band 'O 'folk/country/bluegrass' (Molly Malone's Irish Bar, Vuorikatu 35)
Jemina Sillanpää, laulu, viulu / Selina Sillanpää, laulu, viulu, kitara, tinapilli / Seppo Sillanpää, kitara, viulu, mandoliini, huuliharppu, taustalaulu / + Olli Haavisto, Dobro, Pedal Steel / Janne Viksten: banjo, kitara / Tom Nyman: basso. www.sillanpaa.info

Juha Kartano & Jonne Kulluvaara 'Delta-/Chicagoblues etc.' (Cheri, Aleksanterinkatu 25)
Juha Kartano, laulu & huuliharppu / Jonne Kulluvaara, kitarat, National dobro.

Boogie Healers plus jamit ! 'R&b, rock'n'roll & blues' (Torvi, Loviisankatu 8)
Antti Ahlgren, laulu, kitara / Ari Toivonen, tenorisaksofoni, huuliharppu, taustalaulu / Joni Aven, basso, taustalaulu / Timo Järvinen, rummut. http://koti.welho.com/jtoivone/main.htm

Lahti Blues & Roots -päätapahtumassa on tarjolla kunnon musiikkia myös kotiin vietäväksi, sillä paikalla on asiantuntevan Fennica Recordsin Erkka Kettunen mainioine levyineen.
 


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet