Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Pääkonsertti, Alex Park Hotel 27.9.2003

Jo aamulla käynnistyivät illan valmistelut. Äänentoisto, valot, lavanvalmistelut, muut käytännön järjestelyt.

Yläkerran ohjelmisto

Ovet avattiin yleisölle kello 19.00 ja tunnin päästä alkoi soitto. Lavalle nousi vaasalainen Riverdale Blues Band (www.riverdalebluesband.net), joka aloitti miehekkäästi illan musisoinnin. Heidän ohjelmistonsa sisälsi modernia, hiukan funkahtavaa bluesia, bluesklassikoita ja omia biisejä. Kitaristi/laulaja Tero Laari kumppaneineen (Veli-Matti Partanen, Mikko Peltola, Seppo Nuolikoski ja Seppo Sauna-aho) saivat saliin toimivan bluesmeiningin ja soundit olivat kohdallaan. Ilo oli myös huomata, että väkeä saapui paikalle koko ajan lisää.
Biisilista (PDF-tiedost)

Salin takaosassa Fennica Recordsin Erkka Kettunen huolehti henkilökohtaisesti siitä, että hyvää, juurevaa musiikkia oli tarjolla myös kotiin vietäväksi. Vieressä olevassa RyRyn pöydässä palveltiin mm. yhdistykseen liittyvissä asioissa, arpajaisissa ja olipa siellä esillä, mukaan otettaviksi myös mainioita Blues News -lehtiä.

Seuraavaksi yläkerrassa esiintyi tapahtuman suojelijan, Pepe Ahlqvistin (www.pepeahlqvist.com ) tuore trio; Grizzly & His Backseat Bears (Mikko Löytty & Seppo Rauteva). Homman nimi oli tukevasti Chicago -vaikutteinen blues; klassikoita ja bändin omia tuotoksia. Vakuuttavaa tulkintaa ja soittoa sekä jotenkin samalla äärettömän välitöntä tunnelmaa tarjoili tämä kolmikkomme. Mukava oli (jälleen) tajuta, että Pepe on lahjakas muusikko myös kitaristina. Löytty ja Rauteva muodostavat yhden maamme parhaista rytmiryhmistä; homma toimi nytkin komeasti ja kiva oli kuulla myös Mikkoa solistina muutamassa biisissä.
Biisilista (PDF-tiedost)

Viimeiseksi päälavalla nähtiin ja kuultiin kitaristi/harpisti/laulaja Tomi Leinon bändiä T. Leino & Blue Disease (Sammeli Palovaara, Matti Vallius ja Jupe Ritmanen). Bändi on nauttinut lyhyen olemassaolonsa aikana bluespiirien arvostusta, eikä suotta. Napakka yhteen soittaminen höystettynä komealla laululla ja kitaroinilla; klassista bluesia sekä omaa tuotantoa. Yhtye tarjosi sinisävynsä tiukasti, mutta samalla perinnetietoisesti. Tämä tiesi käytännössä ainakin sitä, että mm. paikalle eksyneet bluespuritaanit samoin kuin bluesmusikantit viihtyivät. Näinköhän lopulta Leinon yhtyeen kokoonpano on vakiintunut?
Biisilista (PDF-tiedost)

Alakerran ohjelma (Velvet):

Alakerran ohjelmisto poikkesi huomattavasti yläkerran perinteisemmästä bluestarjonnasta; Velvet -klubin esiintyjät vastasivat illan roots -annoksesta.
Ensimmäiset kaksi settiä veti Manta Ray & Two Muchos; trio, jonka jopa hiukan yllättävät biisivalinnat saivat pelkistetyn blues/soul/rock -tulkinnan "pilke silmäkulmassa". Maria Hännisen, Petri Peevon ja Joni Hyvärisen konsepti toimi käytännössä loistavasti; bändin kummatkin setit ruuhkauttivat klubin täysin ja yleisö tuntui sekoavan kokemastaan. Moni rankkasi helsinkiläistrion illan kovimmaksi esiintyjäksi.
Biisilista (PDF-tiedost)

Jake’s Blues Band esiintyi "illan" viimeisenä. Herkästi voisi kuvitella, että lähempänä aamukolmea alkanut setti olisi karkottanut ison osan yleisöstä koteihinsa ja nukkumapuuhiin. Vaan mitä vielä! Velvet -yökerho suorastaan rakoili liitoksistaan ja bluesväki jaksoi bailata.
Jake Yrölän upea kitarointi sekä vahva vokalisointi yhdistettynä tiukkaan komppiin (Timo Salo & Tomi Saarinen) on livenä tappoyhdistelmä. Jimi Hendrixiä, Stevie Ray Vaughania, omia biisejä, bluesrokkia, joka ei jättävän ketään kylmäksi.
Ikään kuin varmuuden maksimointina Pepe Ahlqvist ja saksofonisti Jussi Ristilä hyppäsivät kolmikon tueksi. Suorastaan riehakasta oli miesten keskinäinen, musiikillinen ilottelu. Pisteenä i:in päälle innostui Ahlqvist tekemään encoressa 2000 -luvun bluespäivitystä. Uskokaa tai älkää, mutta homma toimi komeasti "täysverisen" bluesmiehen räpätessä ja bändin soittaessa rankalla väännöllä. Huh, huh! Soitto vaan jatkui ja jatkui; kello oli kaiketi jo 03.45, kun ovimiehet ilmoittivat, että nyt on pakko laittaa poikki.
Biisilista (PDF-tiedost)

Blues-kuvanäyttely

Hotellin aulassa oli Pertti Nurmen valokuvanäyttely "Kolme vuosikymmentä Blues-valokuvausta Suomessa". Esillä oli hienoja otoksia afro-amerikkalaisista blues-ukoista ja -eukoista vuosilta 1972-2002; B.B. Kingistä Johnny Shinesin kautta aina Shemekia Copelandiin. Iloksemme näyttely mahtui kuin mahtuikin hotellin tiloihin kokonaisuudessaan. Kerrottakoon vielä tiedoksi, että Pertin näyttely on herättänyt mielenkiintoa jopa rapakon toisella puolella!

Aulassa oli näytillä myös muutamia kotimaisia blueskuvia sekä joitakin lähes reaaliaikaisia otoksia Juha Tanhuan toimesta. Charliesista Jarski Poutiaisen kautta Lahti Blues & Roots -tapahtuman 2003 klubeilla ja pääkonsertissa esiintyneisiin bändeihin.

Blues-arpajaiset

Kiitos tuesta! Seuraavat tahot mahdollistivat Lahti Blues & Roots -arpajaiset.

Alex Park Hotel, Band'O, Bluelight Records, Blues News (BN), The BlueStore, Fennica Records, Humble House Records, Ismo Haavisto Band,
Isku, Järvisen Pyörä ja Urheilu, Kampaamokauppa Kirppu, KoneBoss, Lahden Matkailu, Lahden Paperitukku Oy, RyRy, Le Superfly, Mirislou,
Molly Malone's Irish Bar, Nixan Parturi-Kampaamo, Palonvara Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Parturiliike Minna Leino, Radio 99,
Riverdale Blues Band, Siboney Oy, Spar-Market Haavi, Texicalli Records, Torkkelin Paperi, Töölön Musiikkitukku, VR, Wihuri Oy.


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet