Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Lahti Blues & Roots

Pääkonsertti, Alex Park Hotel

Rauhankatu 14, lauantai 25.09.2004 klo 19.00 -

Yläkerta (n. klo 20.00 – 03.00)
Honey B. & T-Bones
Hooter’s Blues feat. Lonnie Shields (USA/Norja)
Wallu & Friends feat. Pepe Ahlqvist

Velvet yökerho (klo 21.30 – 04.00)
Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä
Elke Q Blue Moon
Doctor’s Order (levynjulkistamiskeikka)

Klubi-illat (vapaa pääsy)

Ke 22.09. Ravintola Molly Malone`s: Super Blues Band
To 23.09. Ravintola Teerenpeli: Gintones
Pe 24.09. Ravintola Torvi: jamit housebändinä Doctor’s Order

Lippujen ennakkomyynti pääkonserttiin (alk. 13.9.)

Liput: ennakko 17 € / ovelta 20 € (sis. eteispalvelumaksun 1.5 €)
Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6
Free Records Shop, Aleksanterink. 20 (Trio Opaali, pohjakerros)
Keskusmusiikki, Mariankatu 10

Majoituspaketti

Alex Park Hotel, Aleksanterinkatu 6 puh. 03 – 525 11
- kahden hengen huoneessa 52 € / henkilö, sis. ohjelman & aamupalan
(yhden hengen huone 73 euroa)

Tervehdys!

Blues & Roots-tapahtuma on Lahden Rytmin Ystävien järjestämä pienimuotoinen kaupunkifestivaali, joka pidetään muutamassa ravintolassa ja Alex Park Hotellissa. Tapahtuman suojelija on Pepe Ahlqvist. Hän avaa pääkonsertin Wallu Heinomaan ja ystävien kera. Tässä yhteydessä juhlistamme myös festivaalin viisivuotista taivalta - Walluhan on tapahtuman alkuperäisiä ideoitsijoita – mutta pitkiin puheisiin ei aikataulumme anna mahdollisuutta!

Ohjelmisto on rakennettu monipuoliseksi, mutta toki bluespitoiseksi. Kovien kotimaisten esiintyjien lisäksi tuo arkansasilainen Lonnie Shields tuulahduksen "rapakon takaa", bluesin tyyssijoilta. Lauantaina musiikki soi kahdessa tasossa ilta kahdeksasta aamuyölle lähelle kello neljää. Alakerran esiintyjät vuorottelevat perinteisesti yläsalin bluesbändien kanssa. Alex Park Hotellin monipuolisten drinkkivalikoimien ohella valikoimissa on dominikaanista rommia ja todella laadukkaita sikareita. Aulassa on nähtävillä Juha Tanhuan ottamia blueskuvia mm. aiemmista Lahti Blues & Roots-tapahtumista, sekä lähes reaaliaikaisia otoksia www.juhatanhua.com .

Lahti Blues & Roots -tapahtuma starttaa keskiviikkona Molly Malone`s Irish Bar -ravintolassa legendaarisen Super Blues Bandin vahvalla bluesohjelmistolla. Seuraavana iltana Teerenpelissä esiintyy uudehko lahtelainen rock`n`roll bändi, Gintones, solistina Marko Haavisto. Perjantaina pidetään jo perinteisiksi käyneet blueshenkiset jamit Torvessa - housebändinä konstailematon rhythm&blues-kolmikko, Doctor`s Order. Tervetuloa klubeille ja Alex Park Hotelliin viettämään vauhdikasta, musiikkipitoista iltaa!

Kiitos yhteistyökumppaneille ja tukijoille,
jotka ovat auttaneet meitä toteuttamaan tapahtumamme!

Harri Järvinen / Lahden Rytmin Ystävät ry:n hallitus

Pääkonsertin esiintyjät

Honey B. & T-Bones

www.hbtb.net

HoneyHoney B. & T-Bones on kahdeksankymmentäluvun alkupuolella perustettu mainio blues- ja R&B -trio, joka on ankaralla työnteolla ja kovalla keikkailullaan tehnyt afroamerikkalaista musiikkiperinnettä tutuksi Suomessa (ja vähän muuallakin). Bändiltä on ilmestynyt useita albumeja ja sinkkuja, joita kannattaa yhä poimia divareista, mikäli kokoelmissa niitä ei jo ole.

Omimmillaan kolmikko on lavalla yleisön edessä: tiukka yhteissoitto, oivallinen ohjelmisto bluesstandardeja ja omia biisejä; Esan pureva slide -soitto, Aijan energinen liikehdintä ja jykevä bassonsoitto; yleensäkin koko trion mukaansatempaava meininki! Honey B. & T-Bones -keikat ovat käyneet muutaman vuoden aikana harvinaisiksi. Tilalle on tulleet Aijan ja Esan pyörittämä duo ja HBTB, joiden musiikillinen ilmaisu on trion esittämää peruskamaa monimuotoisempaa. Mutta tänä kesänä on tarjolla "perushuttua" muutaman keikan verran, mm. Puistobluesissa. Onneksi syksyllä myös Lahdessa!

Aija Puurtinen (laulu, basso) / Esa Kuloniemi (laulu, kitara) / Juha Litmanen (rummut)

Hooter`S Blues feat. Lonnie Shields

www.hootersblues.tk / deltaboogie.com/deltamusicians/shieldsl

HootersHooter`s Blues on esiintynyt Lahdessakin Lil` Ed Thompsonin sekä Johnnie Marshallin kanssa, mutta Lonnie Shields on nyt ensimmäistä kertaa kiertueella Suomessa. Hooter`s Blues-yhtye on basisti Maury "Hooter" Saslaffin johtaman bluestrion komppiryhmä, joka täydentyy vierailevalla kiinnityksellä. Bändi keikkailee ahkerasti Euroopan bluesklubeissa ja -festivaaleilla eri kitaristi-laulajan kanssa. Basisti Hooter on muuttanut muutama vuosi sitten USA:sta Norjaan ja jenkeissä vaikuttanut mm. Big Jack Johnsonin yhtyeessä (kuten myös Shields, mutta hän Hooteria aiemmin, joskus 70-luvun puolenvälin jälkeen).

Lonnie Shields on syntynyt vuonna 1956 West Helenassa, Arkansasissa. Big Jack Johnsonin lisäksi Lonnie on soitellut mm. legendaarisen Frank Frostin kanssa. Shields on teknisesti loistava kitaristi ja erinomainen laulaja, joka mainitsee esikuvikseen mm. seuraavat: Z.Z. Hill, B.B. King ja Bobby "Blue" Bland. Mies on tehnyt tähän mennessä neljä cd-levyä: "Portrait", "Tired of Waiting", "Blues Is On Fire" ja "Midnight Delight". Levyt ovat saaneet kriitikoilta innostuneen vastaanoton ja debyytti äänestettiin jopa vuoden 1993 parhaaksi blueslevyksi. Ei sinällään ihme, sillä Lonnien soittamassa bluesissa on tarvittavaa svengiä, kunnollisia omia biisejä ja kokonaisvaltaista tyylitajua ja -hallintaa sekä ripaus syvää etelän soulia. Parasta A-sarjaa!

Lonnie Shields (laulu, kitara) / Maury "Hooter" Saslaff (basso) / Tom "Dysa" Stolan (rummut)

Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä

TuomariTuomari Nurmio on legenda jo eläessään! Loistava muusikko ja lauluntekijä, joka on operoinut musiikillisesti laajalla skaalalla tehden myös omaehtoista bluesia. Ehkäpä Nurmion bluesia voisi positiivisessä mielessä kutsua "suomalais-ugrilais-afroamerikkalaismeiningiksi"?

Hannu Nurmion ura avautui lopullisesti v. `79 Love Recordsin julkaisemilla seiskatuumaisilla "Kurja matkamies maan", "Hän on täällä tänään" ja "Valo yössä". Niitä seurasi jo klassikko asemaan nousseet pitkäsoitot "Kohdusta hautaan",  "Maailmanpyörä palaa" ja "Lasten mehuhetki". Niiden jälkeen albumeja on ilmestynyt tasaisin väliajoin. "Luuta ja nahkaa" on yksi upeimpia, johon kannattaa ehdottomasti tutustua!

Blues & Roots-tapahtumassa Nurmio esiintyy kahdestaan luottorumpalinsa Markku Hillilän kanssa. Tiedossa on pelkistettyä, rajua ja herkkääkin stuffia hiukan Fat Possum-artistien tyyliin. Tuomari Nurmion uusia ja vanhoja bravyyreitä kaksikon "hellässä" käsittelyssä. Nurmion Hande ei ole kaikkein aktiivisimpia keikkailijoita, joten settiä ei kannata missata!

Hannu Tuomari Nurmio (laulu, kitara) / Markku Tohtori Hillilä (rummut)

Wallu & Friends feat. Pepe Ahlqvist

koti.phnet.fi/wallujaf  / www.pepeahlqvist.com

WalluWallu Heinomaa & Friends on juurevaa, ajatonta musaa soittava ryhmittymä. Ainakin Päijät-Hämeessä ja Kymenlaakson alueella yhtye tunnetaan aktiivisen keikkailun ansiosta. Bändi on tiukalla soitollaan saavuttanut hyvän "live"-esiintyjän maineen. Tällä kertaa Wallu & Friends-ohjelmisto on kokonaisuudessaan bluesia tai sen sukuista musiikkia. Klassikoita ja vähän muutakin!

Veljekset Wallu ja Henkka Heinomaa ovat aloittaneet soittamisen varhain 60-luvulla. Bändejä, joissa he ovat yhdessä tai erikseen vaikuttaneet, ovat mm. Price, Amulet, Sleepy Sleepers, Nepa, jokuBlue ja Charlies... joitakin mainitakseni. Rumpalina tällä kertaa veljesten lisänä on Charliesin "Kusti" Ahlgren, yksi kaikkien aikojen tyylitajuisimpia lyömäsoittajia maassamme. Kolmikkoa täydentää Pepe Ahlqvist ja vierailijana nähdään laulaja/kitaristi Timo Halttunen.
Pepe "The Grizzly" Ahlqvist on lähtöisin Villähteen Haravakylästä, jossa erittäin nuorena alkanut bluesinnostus ei ole yhtään laantunut... ennemmin päinvastoin. City Blues Band oli se yhtyesoitannan lähtölaukaus, viimeisimmät bändit The Rolling Thumbleweed ja Grizzly & His Backbeat Bears. Legendaarinen Chicago Overcoat toimi aktiivisesti joskus 70-luvulla... Tänä kesänä Pepe kiertää SF-Bluesin riveissä. Väliin mahtuu mm. Pity The Fools, Pepe Ahlqvist Band, H.A.R.P.... Kiertävä bluesmies vailla vertaa!

Wallu Heinomaa (laulu, kitara) / Henkka Heinomaa (basso) / Ari "Kusti" Ahlgren (rummut) / Timo Halttunen (laulu, kitara)   /  Pertti "Pepe" Ahlqvist (laulu, kitara, huuliharppu)

Elke Q Blue Moon

ElkeElke Q Blue Moon sai alkunsa viime vuoden Lahti Blues & Roots-jamista, jonne Johansonin Jyrki pyysi Satu ja Timo Kakkoa kanssaan soittamaan. Ja pian olikin kokonainen bändi kasassa! Keikkatilanteessa yhtye osoittautui jo parin treenikerran jälkeen tiukaksi ryhmäksi, jossa bändikemia näytti olevan kunnossa!

Elke Q (Satu Kakko) on lahtelaisille bluessoittajille hyvinkin tuttu nainen, eikä vain kitaristin vaimona, vaan mm. autotallissa pidettyjen bluesjamien luottorumpalina ja laulajana. Ensimmäisen kerran julkisesti Satu esiintyi Rauman Seurahuoneella (v. 1980) Chicago Overcoatin jäähyväiskeikalla laulaen yhdessä Ahlqvistin Pepen kanssa encorena biisin "Got My Mojo Working".
Satu Kakko on vakuuttavasti sisäistänyt bluesmusiikin eri tyylilajeja ja mm. Etta James -tyyppistä soultulkintaa. Hänen, kuten koko bändin, lavaolemuksessa on havaittavissa suuri rakkaus esittämäänsä musiikkia kohtaan.

Timo Kakko (ent. Chicago Overcoat) ja basisti Jarski Poutiainen (J. Leino & Blues Guys) ovat alan piirien arvostamia, todella pitkänlinjan bluesmiehiä. Nuorempaa sukupolvea edustavat BlueStation-yhtyeessäkin vaikuttavat Jyrki Johansen ja Timo Känkänen, joilta löytyy intoa ja vieläpä taitoa soittaa bluesia!

Satu Kakko (laulu, lyömäsoittimet) / Timo Kakko (kitara) / Jyrki Johansen (kitara) / Jarmo "Jarski" Poutiainen (basso) / Timo Känkänen (rummut)

Doctor`S Order

www.doctorsorder.net

DoctorsLevynjulkistamiskeikka. Doctor`s Order-yhtye soittaa ravintola Torvessa perjantain jami-illassa, sekä lauantaina pääkonsertissa. Bändillä onkin painava syy musiikkipitoiseen juhlintaan Lahdessa, sillä kolmas studiolevynsä "Shut Up Doc!" on silloin faktaa! Mikä parasta, se on hommattavissa pientä korvausta vastaan kotiin vietäväksi kumpinakin päivinä!

Doctor`s Orderin musiikillisena reseptinä on "pilke silmäkulmassa"-asenteella soitettu rämäkkä r&b ja rock`n`roll, mutta mistään pelleilystä ei toki ole kysymys. Trion paahtaminen on ajoittain melko korutonta ja rajua, mutta kovan meiningin lisäksi yhteissoitto toimii. Hämäläisen soittama slide-kitara maustaa ja kuljettaa vankasti biisejä, ja rytmiryhmä hoitaa takuuvarmasti loput ! "Tohtorien" reseptillä on aina se vaikutus, että paikalla olevat osaavat relata ja bailata, pitää hauskaa, eikä väsy tule varmasti "hevillä silmään"!

Arto "Archie" Hämäläinen (kitara) / Teppo Nättilä (laulu, basso) / Harri Tuominen (rummut)

Nähtävillä lehtikuvaaja Juha Tanhuan ottamia blueskuvia mm. aiemmista Lahti Blues & Roots-tapahtumien bändeistä ja soittajista, sekä lähes reaaliaikaisia otoksia. www.juhatanhua.com

Klubi-illat

Lahti Blues & Roots -klubit innostivat viime syksynä niin musiikinystäviä kuin perusravintolaväkeä. Klubi-illat ovat tärkeä osa festivaaliamme, ja mikä parasta, pääosin maksuttomia! Tarjolla on kolme erilaista yhtyettä, jotka edustavat oman musiikillisen sektorinsa parhaimmistoa! Käykää tsekkaamassa!

Super Blues Band - Blues -  (Molly Malone`s Irish Bar, Vuorikatu 35)
Rauno Selamaa, laulu, kitara / Pekka Kokkonen, laulu, kitara / Ilkka Hopia, basso / Kari
Ikonen, rummut.

Gintones  - Rock`n`roll -  (Teerenpeli, Vapaudenkatu 20)
Marko Haavisto, laulu / Jari Paksunen, kitara / Marco Kärkkäinen, kitara / Mika Jaatinen,
basso / Jari Teerisaari, rummut.

Doctor`S Order plus jamit ! - R&b, rock`n`roll & blues -  (Torvi, Loviisankatu 8)
Arto "Archie" Hämäläinen, kitara / Teppo Nättilä, laulu, basso / Harri Tuominen, rummut.

Lahti Blues & Roots -pääkonsertissa on tarjolla monenlaista musiikkia myös kotiin vietäväksi, sillä paikalla on asiantuntevan Fennica Recordsin Erkka Kettunen mainioine levyineen.
 


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet