Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

Pääkonsertti 24.9.2005

Pääkonsertti pidettiin Alex Park Hotellissa ja soitto tapahtui perinteisesti kahdella lavalla. Lavajärjestelyihin paneuduimme erityisen huolellisesti alakerran osalta, koska edellisenä vuotena äänentoisto tuotti matalassa tilassa harmittavia ongelmia. Niitä ei onneksi enää esiintynyt mm. esiintymislavan uudelleensijoittelun jälkeen.

Majoituspakettien myynti on vuosi vuodelta lisääntynyt, eli kotimainen blues- ja sen sukuinen musiikki vetää ihmisiä muualtakin viettämään viikonloppuaan Lahteen. Suomalainen bluesosaaminen on tunnetusti huomattavan korkealaatuista!

Pientä ennakkohuolta meille järjestävänä yhdistyksenä tuotti, että pääkonsertin väkimäärä saattaa jäädä erittäin vähäiseksi. Ensinäkin ns. suuret nimet (= yleisesti tunnetut) puuttuivat ohjelmistosta lukuun ottamatta toki Pepe Ahlqvistiä. Toiseksi seuraavana viikonloppuna järjestettiin Lahden Sibelius-talolla Gonzo-rock -niminen tapahtuma, jossa esiintyi runsas kattaus paikallishistoriallisesti merkittäviä lahtelaisia yhtyeitä. Osa niistä ensimmäistä kertaa sitten 60 -luvun... Kohderyhmähän oli vahvasti sama kuin meidän festivaalilla ( tiedoksi, että hienoa Gonzo-Rock tallennetta (DVD) voit tilata hintaan 30,00€ osoitteesta tapani.ripatti@pp1.inet.fi tai puhelimitse 040-7406222). Pelkomme oli turhaa, joskin vähemmän väkeä todella oli paikalla kuin edellisenä vuonna... mutta sentään riittävästi, jotta kunnon bluesbileet saatiin aikaiseksi!

Helge Tallqvist & Groovy Eyes w/ Sidekick Johnny (www.helgetallqvist.com / www.groovyeyes.com)
Pepe Ahlqvist, Ismo Haavisto & Sampo Mäkelä (www.pepeahlqvist.com / www.ismohaavisto.tk)
Bluestone
Jussi Syren And The Groundbreakers (www.syren.fi)
Big Yellow
The F-Lane (www.f-lane.net)

Varsinaisesta palautteesta sen verran; useampi ihminen tuli kertomaan minulle mielipiteitään illan aikana soittaneista yhtyeistä. Mielenkiintoista oli huomata, että JOKAINEN bändi sai monet henkilöt suorastaan intoutumaan, että juuri se hänen mainitsemansa oli ollut ehdottomasti illan paras. Tämä vain vahvisti järjestäjänä näkemystämme siitä, että bändit todella yltivät parhaimpaansa ja erosivat myös musiikkityylillisesti riittävästi toisistaan.

Katso konsertin arviot: www.lihamuki.com / Blues News Nro 215 (= 5-2005)

Lahden RyRy kiittää hyvästä yhteistyöstä illan esiintyjiä unohtamatta paikalla saapunutta, mahtavaa bluesyleisöä! Kiitokset myös Maarit Hiltuselle ja Alex Park Hotellin henkilökunnalle, tapahtumansuojelija Pepe Ahlqvistille, yhteistyökumppaneillemme, Fennica Recordsille, Blues Newsille, Tanhuan Juhalle, talkooväelle ja kaikille, jotka jotenkin olivat järjestelyissä mukana... Kiitokset myös mediaväelle kiinnostuksesta!

Hara Järvinen

Arpajaiset
Seuraavat firmat ja tahot lahjoittivat arpajaispalkintoja bluestapahtumaamme. Kiitokset Heille!

Alex Park Hotel
Black & White
Bluelight Records
Blues Bastards
Bluestone
BluesStore
BN (Blues News)
Etelä-Suomen Sanomat
Fennica Records
Free Record Shop
Ismo Haavisto
Isku
Johanna Kustannus
Hanski Järvinen KY
Keskusmusiikki
KoneBoss Oy
Lahden Paperitukku Oy
Lahti Travel
Love Music / Siboney Oy
Misirlou
Nixan Parturi-kampaamo
Op-kiinteistökeskus
Optiminäkö Synsam
Parturiliike Minna Leino
Pohjola
Posti Ja Logistiikka-alan Unioni (PAU)
Päijät-Hämeen Osuuspankki
Radio 99
Rauma Blues
Ravintola Molly Malone's Irish Bar
Ravintola Teerenpeli
RyRy
Seasound Studio
Sinuhe
SRV-Yhtiöt
Tarvikemylly
Teräspeikko
Töölön Musiikkitukku
Baby Boy Varhama


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet