Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


 Lahti Blues & Roots 2006 / Klubit (27.- 30.9.06)

Saumaton yhteistyö tapahtumapaikkoina toimivien ravintoloiden kanssa on mahdollistanut panostamisen koviin esiintyjiin. Tänä syksynä on tarjolla akustista juurimusaa ja bluestyypistä meininkiä sekä suoraa tykitystä rock’n’roll maustein. 

Oivallisen lisävaihtoehdon tämän vuoden musiikkitarjontaan tuo lauantaipäivänä järjestettävä gospel-henkinen päiväkonsertti.Ninni Poijärvi Trio www.ninnipoijarvi.com


Ninni PoijärviNinni Poijärvi on poikkeuksellisen monipuolinen muusikko; laulaja/lauluntekijä, viulisti ja hanuristi, joka hallitsee mm. jazzin, bluesin ja kantrin salat. Poijärvi tuli suurempaan tietoisuuteen Club For Five -a capella-lauluyhtyeen alkuperäisjäsenenä ja solistina. Sittemmin innostus amerikkalaiseen juurimusiikkiin ja tämän tyyppisen musan tekemiseen vei mimmin omille teilleen. Tärkeä tekijä eriytymisprosessissa oli kantrirokin superyhtye Hoedownin syntyminen, jossa Ninni operoi täkäläisten mestareiden rinnalla; mm. Esa Kaartamon, Olli Haaviston, Mika Kuokkasen, Jarmo Nikun ja Masa Maijasen. Bändi on edelleen aktiivinen valmistellen juuri parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan.

Ninni Poijärven debyyttisoololevy ilmestyi vuonna 2001, mutta täysosuma tuli toisella, viime marraskuun lopulla julkaistulla ”Vapaapäivä”-nimisellä cd:llä. Levy sisältää J. Karjaisen ”Myrskypääskyt”-biisiä lukuun ottamatta lähinnä vain Poijärven omatuotantoa (Mika Kuokkanen on tehnyt pari kappaletta ja yhteistyönä Ninnin kanssa kaksi biisiä). Albumin kokonaishenki on akustinen, miellyttävän lämmin ja rento, samalla vahva ja ilmava. Huomio kiinnittyy myös neitokaisen lahjoihin tekstittäjänä. Ydinryhmänä Ninni Poijärven lisäksi häärivät Mika Kuokkanen ja Olli Haavisto (juurimusiikkigenremme todelliset monitoimimiehet) eli yhtälönä Ninni Poijärvi Trio.

Mika Kuokkanen on julkaissut nimellä KKane oman soololevyn ja Olli Haavisto on tekemässä esikoiselleen ”Pysäkkimusiikkia” jatkoa. Haavisto soittaa myös Sillanpäiden Band ’O -kokoonpanossa, sekä vierailee useilla kotimaisilla levytyksillä (esim. Pepe Ahlqvistin ”Mr. Blues”). 
Pariskunta Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen ovat laulaneet useissa levytyksissä taustoja (mm. Harri Marstion ”10” ja Dr. Helanderin & His Medicine Menin ”Freedom Music”), ja heitä työllistää myös Karjalaisen Lännen-Jukka -projekti.

Ninni Poijärvi Trio aloittaa Molly Malonessa tämän vuoden Blues & Roots -karkelot. Bändi on juuri palannut Suomeen yhdistetyltä esiintymis-/lomareissultaan Australiasta. Nyt tarjolla on akustisen juurimusiikin ystäville rentouttava ja hulppea hetki! Illan musikantit ovat taiturimaisia instrumentinkäsittelijöitä ja lavalla on vieläpä upea solisti! 

Tervetuloa! Vapaa pääsy.

Ninni Poijärvi Ninni Poijärvi

Ninni Poijärvi – laulu, viulu, harmonikka / Mika Kuokkanen – kitara, laulu / Olli Haavisto – dobro, Weissenborn

Ninni Poijärvi Olli Haavisto Mika Kuokkanen

(teksti: Harri Järvinen)


Dave Lindholm www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/DaveLindholm/index.html


Dave Lindholm Dave Lindholm viettää tänä vuonna 35-vuotistaiteilija juhlavuottaan; ensilevystä ”Ferris” (v. ’71) on tapahtunut paljon ja keikkakilometrejä kertynyt. Juhlavuoden kunniaksi on Dave kasannut kokoonpanon Dave Lindholm in English, jossa soittavat hänen lisäkseen mm. Sir Lampard, Maria Hänninen ja Anssi Nykänen. Ohjelmisto kattaa Lindholmin koko englanninkielisen tuotannon näihin päiviin asti siten, että jokaiselta levyltä on valittu biisi tai pari. 

Dave Lindholm on legendaarinen kitaristi, muusikko ja laulaja/lauluntekijä. Hänen ansiot suomalaisen rocklyriikan uudistajana ovat kiistattomat. Mies on vuorotellut urallaan suomen- ja englanninkielisen materiaalin kanssa välillä sooloartistina tai eri kokoonpanoin (esim. Rock’n’Roll Band, Pen Lee, Bluesounds ja Capanza Gypsies).

Lindholm on todellinen oman tiensä kulkija, joka ei juoksentele päivän trendien perässä; levy-yhtiöidenkin suhteen hänellä on ollut vapaat kädet jo vuosikausia. Levyjä on ilmestynyt reilut neljäkymmentä; kun tähän lisätään vielä parit kokoelmat ja kaikki levytysvierailut, on miehen diskografia mykistyttävä. Valtion säveltaidetoimikunta on huomioinut Lindholmin uurastuksen ja kevättalvella myöntänyt hänelle säveltaiteen valtionpalkinnon (15 000€). Raati kiitteli perusteluissaan mm. miehen tinkimätöntä ja pitkää taiteilijauraa. Lahden Rytmin Ystävät ry. yhtyy näkemykseen!

Teerenpelissä Dave Lindholm esiintyy akustisesti dobrolla itseään säestäen. Mieheltä ilmestyi keväällä samanhenkinen ”D & D” -kiekko Bluelight Recordsilla. Albumi on vahva näyttö Daven biisinkirjoitustaidoista ja afroamerikkalaistyyppisen musiikin ymmärtämisestä; levyllä ei ole yhtään turhaa raitaa. Näillä eväillä torstaiklubilla kuullaan mielenkiintoinen, akustinen setti yhdeltä maamme parhaalta lauluntekijältä ja tulkitsijalta. Tervetuloa viihtymään! Vapaa pääsy.

Dave Lindholm – laulu, dobro, huuliharppu
Dave Lindholm Dave Lindholm Dave Lindholm Dave Lindholm

(teksti: Harri Järvinen, kuva: Jani Mahkonen)


Doctor’s Order + jamit www.doctorsorder.net


Doctor's OrderDoctor’s Orderista tuli perustamisensa jälkeen (v. ’98) nopeasti suosittu klubi- ja live-esiintyjä. ”Tohtorit” paiskivat lavalla pitkät ja vauhdikkaat setit itseään juuri säälimättä ja hikipisaroitaan laskematta. Basisti Nättilällä ja rumpali Tuomisella on tukevasti peruskompit hallussaan ja loihtimiensa rytmien päälle liu’uttelee slide-tekniikalla komeasti kitaristi Hämäläinen.

Doctor’s Order on klassinen trio -kokoonpano, joka selkeästi arvostaa rockmusiikin kulmakiviä ja perusasioita. Heistä löytää tyylillisesti yhtymäkohtia mm. seuraaviin: Dr. Feelgood, The Pirates, Hurriganes & Ronski Gang. Musiikillisena konseptina on karhea, hienostelematon rock’n’roll ja rhythm & blues esitettynä vieläpä pilke silmäkulmassa, mutta varmuudeksi; mistään pelleilystä ei ole kysymys!

Biisilistat saattavat sisältää klassikoita kuten ”Drinkin’ Wine Spo-Dee-O-Dee”, ”Talkin’ About You” tai ”Great Balls Of Fire”, mutta pääosin trio tukeutuu omiin sävellyksiinsä. Hyvä niin, sillä toimivia vauhtipaloja on vuosien varrella syntynyt rutkasti. Pitkiä molliblueseja ei ohjelmistoon kuulu, eikä niitä bailaava yleisö kaipaakaan.. 

Doctor’s Order on julkaissut tähän mennessä neljä rajua ja kursailematonta, r&b-pitoista levyään. Tuliterä cd ”The Doc Pack” ilmestyy 12. elokuussa. Sen juhlimista jatketaan tietysti Torvessakin. Albumilla on 17 biisiä, joista omia peräti kolmetoista kappaletta. Äänitteellä kuullaan nimekkäitä vierailijoitakin: Pete Gagea ja Harry ”Ronski” Sjöblomia, joista kumpikin vokalisoivat kaksi biisiä.

Ravintola Torvessa Doctor’s Order on kiinnitetty illan housebändiksi. Yleisölle se käytännössä tarkoittaa useita, vauhdikkaita settejä, joiden välissä kuullaan erilaisia jamikokoonpanoja. Tule viettämään riehakasta, musiikintäyteistä iltaa! Soittotaitoiset jamittelijat myös joukolla mukaan! Tervetuloa!

Teppo Nättilä – basso, laulu / Arto ”Archie” Hämäläinen - kitara / Harri Tuominen - rummut
Doctor’s Order Doctor’s Order

(teksti: Harri Järvinen)


Baby Boy Varhama & The Miikka Kallio Trio www.babyboyvarhama.com


Baby Boy Varhama Baby Boy Varhama on pitkänlinjan bluesmies. Kuusikymmentäluvun lopulla alkanut innostus mustaan musiikkiin ei ota laantuakseen; kantri- ja kaupunkibluesista aina 30-luvun oldtime-musaan modernia bluesia kaihtamatta. Pentti Varhaman tänä päivänä luotsaamia, aktiivisia bändejä ovat The Baby Boy Varhama Blues Band, The Jinx ja Misc. Co. Yhteistyö Miikka Kallion kanssa alkoi kuutisen vuotta sitten. Bluesmusiikin ohella Baby Boy Varhamaa viehättää erityisesti jazz- ja gospel-tyyppiset ratkaisut. Viimeisin Varhaman levytys, ”Lahti Blue”, on monipuolinen näyte miehen osaamisesta ja tyylitajusta!

Miikka Kallio Trio (= Miikka Kallio Band) on tullut tutuksi meille useille lahtelaisille. Bändi operoi laaja-alaisesti populaarimusiikin saralla ja jazz-tyyppinen ilmaisu on yhtyeen valttikortteja. Pianisti Miikka Kallio ja lyömäsoittaja Lari Lius ovat paikallisia taitajia; kontrabasisti Connor McCarthy on kaupunkiimme asettunut irlantilainen. Vakituista solistia kolmikolla ei ole, mutta yhteistyötä Baby Boy Varhaman lisäksi on harrastettu mm. Hanna Kommerin, Johanna Aarnion, Mia Simanaisen ja Paavo Honkimäen kanssa. Toimivaksi havaittu konsepti, joka pitää bändin skarppina ja antaa keikoille mukavasti uutta ilmettä. 

Päiväkonsertissa kuullaan perinteisiä afrikkalaisamerikkalaisia spirituaaleja ja gospelsävelmiä, jotka on sovitettu solistille ja akustiselle pianotriolle. Teksteissä korostuvat Baby Boylle tärkeät Raamatun ajatukset aikamme rajallisuudesta sekä lähimmäisenrakkaudesta. Tervetuloa viettämään savuton ja miellyttävä musiikkituokio juurevan gospel-musan parissa!

Baby Boy Varhama – laulu / Miikka Kallio – piano / Connor McCarthy - kontrabasso / Lari Lius - rummut
Baby Boy Varhama Baby Boy Varhama

(teksti: Harri Järvinen)


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet