Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

ke 24.9. L.R. PHOENIX & Mr. MO’ HELL (Molly Malone’s Irish Bar)

PhoenixEhkä maailmankaikkeuden hiljaisin klubi-ilta. Syitä tämän taustalla voi vain veikkailla, mutta tilanne säilyy silti samana. Kahden setin aikana paikalla on muutama kourallinen yleisöä. Rauhallinen yleisö ei duoa haittaa, musiikki jatkaa tasaista menoaan…

L.R.Phoenix & Mr. Mo’ Hell tulevat Pohjois-Karjalan pääkaupungista Joensuusta asti tuomaan perinteisen Mississippi-bluesin ilosanomaa. Kauempaa kuultuna musiikki kuulostaa siltä kuin lavalla olisi kaksi vanhempaa bluesin kertojaa ja tumman soundin omaava vokalisti. Yllätys onkin positiivinen, kun lavalta löytyy kaksi nuorta miestä, jotka ovat jostain syystä päätyneet bluesiin. Musiikki on savuista ja fiilistelevää, tumma sävy iskee ytimiin asti. Tunnelma on loitsun tai transsinomainen ja tasainen rytmi jatkaa vahvalla painolla eteenpäin.

Duo siirtyi heavyn ja rockin kautta bluesiin, mutta miksi? ”Se tuntui luonnolliselta jatkumolta, ei sitä tarvinnut sen enempää ajatella. Blues lähtee alkukantaisuudesta ja luonnollisesti sen enempää miettimättä”, molemmat artisteista vakuuttavat. Vahvuudekseen L.R. Phoenix sanookin musiikin muokattavuuden, he voivat halutessaan jatkaa tai lyhentää kappaleita. ”Ja onhan sitä joskus tullut esitettyä kolmea kappaletta päällekkäinkin”, miehet naurahtavat hieman häpeillen. Heidän musiikkinsa ei ole missään nimessä tiukkapipoisille blueskriitikoille. Parhaimmillaan musiikki uppoaa sellaisiin kuulijoihin, jotka eivät välttämättä edes keikalle tullessaan tienneet siellä olevasta musiikista. ”Yllättäen toppahousut löytyy päästä ja kaikki on tanssimassa”, Mr. Mo’ Hell kiteyttää tunnelmia parhaimmilta keikoilta. Joensuu on ottanut uuden tulokkaan hyvin vastaan, parhaat tunnelmat ovat löytyneet likaisemmista ja pienemmistä keikkapaikoista.

Ennakkoluulottomuudella pärjää duon keikalla parhaiten. Vaikka musiikin juuret lähtevät junttabluesista, on siinä vahvoja vaikutteita rockista. Blueskeikat ovat olleet osa kulunutta kesää ja tulevalle kesälle muusikoilta löytyy jo suunnitelmia. ”Bluesfestareilta yritetään muillekin festareille”, duo vahvistaa ja uskoo jalansijaa heidän musiikilleen löytyvän.

Sointi on vahvaa ja rikasta, huomioiden että lavalta löytyy vain kaksi miestä, rummut, kitara, huuliharppu ja laulu. Rummut ottavat lavasta ja musiikista vahvan osan, sekaan mahtuu tunnelmointia junglen ja surfin maailmasta. Duo kuulostaa ja näyttää saumattomalta, heille jokainen keikka on mahdollisuus harjoitteluun ja vetämiseen täysillä. Tunnelma välittyy tarkasti valikoidulle yleisölle ja illan helmenä L.R.Phoenix tarjoilee kuulijoilleen sydäntä raastavan soolon kitaran kanssa. Jälleen kerran yksinkertaisuus voittaa äänimassan ja yleisö kuuntelee haltioituneena kappaleen alusta loppuun.
 
(teksti: Elina Rantalainen, kuva Ville Kujala)

L.R. Phoenix – laulu, kitara, huuliharppu / Mr. Mo’ Hell - rummut


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet