Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


Blues & Roots

to 26.9. Mr.BREATHLESS with MARKO HAAVISTO TRIO (Teerenpeli)

Mr. BreathlessJono matelee hitaasti ovesta sisään artistien valmistautuessa lavalla. Rock’n’Roll rävähtää ilmoille ja yleisö on myyty alusta alkaen. Mr. Breathlessin lavakarisma on selvää jumalten suosiota ja kappale toisen jälkeen yleisöstä voi aistia ihailua musiikin taipumisesta pianistin sormissa. Mr. Breathlessin jalat elävät omaa elämäänsä ja lähemmäs kokoa 47 oleva spittari nakkaa lattiaan hurjalla syötöllä. Suu ja kädet ovat sitten vielä aivan oma lukunsa!

Tänään lavalle on Mr. Breathlessin kanssa noussut Marko Haavisto Trio. Basson varressa Haavisto hymyilee lähes omahyväisesti – biisit kulkevat tyylillä ja tiukkana pakettina ja kokoonpano tuntee sen luissaan asti. Kärkkäinen ei jää kitaransa kanssa varjoon, vaan kerta toisen jälkeen kitarasoolo luistaa taiturin käsissä. Saario on rummuissa omassa elementissään ja irrottelee tosissaan. Vaikuttaa siltä, että herrasmiesliiga on kokoontunut viettämään railakasta iltaa ja he kyllä osaavat siitä nauttia.

Molemmat setit uppoavat tehokkaasti yleisöön, kappaleet vaihtelevat Jerry Lee Lewisin, Chuck Berryn, Elviksen ja Hank Williamsin klassikoissa. Vaikka musiikkikavalkadi koostuu tunnetuista teoksista, on yllättävää, kun pianisti/laulaja toteaa, ettei musiikki kolahda nuoriin samoin kuin hieman vanhempaan yleisöön. Mr. Breathless on yksi harvoista suomalaisista blues- ja rock’n’roll-muusikoista, jotka höyläävät leivän päälle pantavaa yksinomaan musiikilla. Noin 100 keikkaa vuodessa onkin normaalisaldo Suomenneitoa kiertävälle muusikolle. Mr. Breathlessin ja Haavisto vuorottelevat lauluosioissa, Haaviston hoidellessa pääasiassa suomenkielelle käännettyä tuotantoa. Näiden kahden äänet sointuvat mallikkaasti yhteen ja ne täyttävät tyylillisesti hyvin toisiaan. Mr. Breathlessin ääni taipuu moneksi tunnetuksi artistiksi ja usein keikka vetää vertoja jopa itse Lewisille.

Toisen setin mielenkiintoisin kappalevalinta oli ehdottomasti slovari ”Somewhere Over The Rainbow”. En tiedä olivatko tutut kappaleet kliseineen, erinomaiset artistit vai maistuva olut syynä, mutta loppua kohden tuntui siltä, että paikka repeää pian liitoksistaan. Väkeä pakkaantuu lähemmäs lavaa ja tanssivauhti kiihtyy kiihtymistään. Ja samalla yleisö ruokkii bändin yhä villimpiin suorituksiin, pianistin jalkakin löytyy ajoittain koskettimilta. Viimeisen kappaleen jälkeen kaikki voivat olla varmoja siitä, että Mr. Breathless ja Marko Haavisto Trio antoivat kaikkensa. Harvoin näkee bändin vetävän näin äärirajoilla ja taidoilla, mutta kuitenkin siten, että he olisivat valmiit heti uuteen keikkaan! ”Oli se kyllä hauskaa”, Haavisto toteaa hymyssä suin poistuessaan lavalta.

(teksti: Elina Rantalainen, kuva Juha Tanhua)

Mr. Breathless – laulu, piano / Marko Haavisto – laulu, basso / Marco Kärkkäinen – kitara / Jouni Saario – rummut

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet