Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Blues & Roots
Nähdäksesi vanhemmat listauksen, siirry valikosta uusimpaan Blues&Roots tapahtumaan.


 Lahti Blues & Roots 2012 / Pääkonsertti

Lahti Blues & Roots 2012 - Pääkonsertti

Torvi/Tirra (Loviisankatu 8, Lahti) Lauantai 22.9.2012 klo 20.00 – 03.00

Tervehdys!

Alta löydät lyhyet, pintapuoliset esittelyt päätapahtumamme tarjonnasta. Suosittelemme tutustumaan artistien/bändien virallisiin koti- ja myspace-sivuihin. Musiikkinäytteitähän saatat löytää myös YouTubesta.

terv. Järvisen Hara / Lahden Rytmin Ystävät

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ISMO HAAVISTO ONE MAN BAND

www.ismohaavisto.com

ISMO HAAVISTO ONE MAN BANDIsmo Haavisto on lahtelainen bluesmuusikko – laulaja/lauluntekijä – joka on myös velho useissa instrumenteissa. Miehen arsenaaliin kuuluvat kitaran ja huuliharpun lisäksi muun muassa zydeco-haitari ja saksofoni. One Man Bandin lisäksi Ismoa työllistävät oma yhtye sekä Baby Boy Varhaman Jinx. Ismo Haavisto Bandin lämpimästi suositeltava albumi ”Winter Blues” ilmestyi pari vuotta sitten. Tuoreinta Haavistoa – tällä kertaa haitaristina ja harpistina - löytyy heinäkuiselta cd-sinkulta, jonka Suomen Maaseutuyhdistys ja Blues Lovers julkaisivat Louisiana Cajun Party -tapahtumassa: Black Bay Zydeco Stompers with Ismo Haavisto & Andres Roots (”Instrumental Disorder” / ”Evil Woman”).

Ismo Haavisto Band valittiin Blues Newsin ja muiden kotimaisten bluestoimijoiden ja -yhdistysten esirankkauksella edustamaan maatamme ja samalla kotikaupunkiaan European Blues Challenge -kilpailuun, joka pidettiin maaliskuussa Berliinissä. Vaikka reissu ei poikinut palkintopystejä, se oli ymmärtääkseni erittäin antoisa. Yhtye sai ansaitsemaansa suitsutusta ja kontakteja eurooppalaisiin bluestahoihin.

ISMO HAAVISTO ONE MAN BANDIsmo Haavisto on esiintynyt tasaisin väliajoin eri kokoonpanoin Lahti Blues & Rootsissa, mutta ei kuitenkaan soolona. Puute saadaan korjatuksi, kun hurjassa iskussa oleva bluesmies käynnistää lauantain musiikkiannin noin klo 21.00! Ohjelmisto koostunee miehen omista sävellyksistä sekä joistakin valikoituneista blues-klassikoista.

Ismo Haavisto – laulu, kitara, dobro, huuliharppu, jalkatamburiini

Hara J.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ELKE Q STOMP

www.elkeq.com

ELKE Q STOMPElke Q Stomp on lahtelaisen avioparin, Satu ja Timo Kakon mainio pikkucombo, joka luottaa klassiseen, afroamerikkalaiseen materiaaliin, mutta kappaleet saavat oman näköiset versiot. Ohjelmistosta löytyy myös yllättäviä poimintoja ihan eri musiikkityyleistä, joita duo vie tulkinnoillaan lähemmäksi blues- & soul -muottia. Esiintymistilanteissa Kakot ovat vahvasti fyysisesti läsnä, eikä Sadun tunteikas laulu ja Timon nyanssirikaskitara jätä kuulijoitaan kylmäksi.

Timppa muistetaan varmasti parhaiten komppikitaristina paikallisesta Chicago Overcoatista. Sadun ensiesiintyminen julkisesti tapahtui ko. bändin jäähyväiskeikalla. Kakot ovat soittaneet Blues & Rootsissa aiemmin viisihenkisellä kokoonpanollaan Elke Q Blue Moon, joka toimii yhä kvartettina. Satu soittaa lisäksi rumpuja Jani Järvisen vielä nimettömässä bluesyhtyeessä sekä djembarumpuja Johnson Mlugen luotsaamissa afrikkalaisen tanssin ja -rummutuksen ryhmissä. Avioparin duo-meiningistä ei ole tähän mennessä saatu festivaalimme puitteissa kuin maistiaisia joissakin jamitilaisuuksissa. Korjaavat muutoksen tuulet puhaltavat, kun Elke Q Stomp käynnistää oman vetonsa ja siinä samalla Tirran (yläkerran) livetarjonnan klo 22.00.

Satu Kakko – laulu, lyömäsoittimet, kazoo / Timo Kakko – kitarat

Hara J.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAVE LINDHOLM

www.davelindholm.fi

DAVE LINDHOLMKevättalvella kuusikymmentä vuotta täyttänyt Dave Lindholm on ollut viime ajat erittäin tuottelias. Kuluvan vuoden sisällä ilmestyi täysipainoinen, rock-henkinen bändikiekko ”Dave Lindholm B. Inventive” sekä Calle-veljen kanssa toteutettu hyvätuulinen, juureva yhteislevytys (”The Blue CD”). Luomiskipinän puutteesta ei voi Davea moittia!

DAVE LINDHOLM DAVE LINDHOLM

Dave Lindholmia työllisti kesällä Pepe Ahlqvistin ja Hessu Silvennoisen kanssa alkuperäismiehityksen SF-Blues. 10-vuotisjuhlakiertueen huipentuma koettiin Tampereen Pakkahuoneella, jolloin mukaan liittyivät SF-miehistössä myöhemmin vaikuttaneet Jukka Gustavson ja Eero Raittinen.

Davelle erittäin mieluisia paikkoja täällä ovat niin Torvi kuin Tirrakin, joihin miehellä kytkeytyy lukematon määrä erilaisia soittokuvioita sekä läjäpäin muitakin muistoja. Itse asiassa, jo kaksi vuotta sitten Alex Parkin viimeisessä pääkonsertissa visioi Lindholm tapahtumamme siirtoa Loviisankadun perinteikkäisiin kuppiloihin.

Parista virheellisestä ennakkotiedosta poiketen Lindholm esiintyy soolona. Hänen akustinen osuutensa alkaa Torvessa noin klo 23.00.

Dave Lindholm – laulu & kitara

Hara J.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KOSKIPURO & TEERISAARI

KOSKIPURO & TEERISAARIKoskipuro & Teerisaari on akustinen laulu-kitara-rummut duo, jonka ensiesiintyminen tapahtui viime syksyn Blues & Roots -jameissa. Kaksikko on nykyään kysytty, aktiivinen keikkailija Lahden alueella. Kaverukset luottavat pääosin omaan, Koskipuron säveltämään ja sanoittamaan englanninkieliseen, roots-vaikutteiseen materiaaliin. Kappaleista löytyy reilusti bluessävyjä ja rytmiseltä toteutukseltaan ne sisältävät hienoja, nyanssirikkaita akustisia Afrikan vaikutteita, joista vastaa pitkälti rumpali Teerisaari. Kundit operoivat intensiivisesti myös Greystone -nimisessä bändissään, joka mättää lähinnä Koskipuron bluesvaikutteista hard-rockia.

Toni Koskipuro on ollut nuorena soitannollisesti gospel-taustainen. 2000 -luvun alussa hän intoutui bluesista ja aloitti sooloartistina taiteilijanimellä Rayman Dale. Hän vaikutti myös Kamelissa ja pyöritti Shutterings -nimistä yhtyettä. Koskipuro tekee yhä soolokeikkoja omalla nimellään.

Jukka Teerisaari on vaikuttanut esimerkiksi Marko Haaviston Poutahaukoissa, Haikarassa ja Heinomaan Wallun Pricessa. Rumpalia yhä työllistäviä, ajoittain keikkailevia bändejä ovat Superfox, Juice Fruit ja Fireball.

Koskipuro & Teerisaari starttaavat mielenkiintoisen settinsä yläkerrassa noin klo 24.00.

Toni Koskipuro – laulu, kitarat / Jukka Teerisaari – rummut, lyömäsoittimet

Hara J.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOT HARRY’S SLYBOOTS

Hot Harry’s Slyboots on mainio hesalainen roots-bändi, joka perustettiin vuonna 1982. Miehistössä vaikutti italialainen basisti Roberto Morelli, kuten myös myöhemmin lahtelainen Turo’s Hevi Gee -mies, kitaristi Pekka Heinänen, joka liittyi yhtyeeseen 1992. Keppi-Heinänen soitti kokoonpanossa yhtäjaksoisesti kolme vuotta ja uudestaan alkaen vuodesta 2011. Slybootsin nykymiehistö on Harri Perkiö, Pekka Heinänen, Ari Hakamo ja Riku Murtoaro (jota jenkkireissun takia tuuraa Lahdessa Marko Haaviston Poutahaukkojen lyömäsoittaja Samuli Halonen).

HOT HARRY’S SLYBOOTS

Hot Harry’s Slybootsin jujuna toimii blues ja mikseipä myös rock’n’roll. Rokkaavasta bluesista on näet kyse. Innoittajina ovat toimineet Fabulous Thunderbirds sekä lukuisat bluesukot kuten Freddie King. Blues & Roots -bileet sähköistyvät kirjaimellisesti, kun viimeisenä aktina Harry’s Slyboots potkaisee vauhdikkaan osuutensa käyntiin Torvessa noin klo 01.00.

Hara Perkiö – laulu, kitara / Pekka Heinänen – kitara & slide / Ari Hakamo – basso / Samuli Halonen - rummut

Hara J.

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet