Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Yhteystiedot
Jäseneksi Linkit Etusivu
Lahti-bändit Lähikuvassa

Blues & Roots
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


h1_star.gifLahti Blues & Roots 2014 - Klubit

PEPE AHLQVIST & JOEL AHLQVIST - www.pepeahlqvist.com
torstai 16.10. (klo 20.00–22.00) Ravintola Hanhenpoika (Rautatienkatu 7) vapaa pääsy

Pepe Ahlqvistin ystäville on tarjolla mielenkiintoinen ilta, kun mies esiintyy Lahdessa ensikertaa poikansa Joelin kanssa. Keikkasetissä kuullaan perusmateriaalin lisäksi yhteisesti valittuja kappaleita. Ahlqvistit aloittavat ensimmäisen settinsä kello 20.00.

Pepe Ahlqvist

Pepe Ahlqvist on pitkälinjan vaikuttaja suomalaisessa blues-skenessä. Hänelle blues ei ole ollut hetken mielijohde, vaan kymmeniä vuosia kestänyt rakkaus, elämäntapa ja ansiotyö. Pepe hurahti musiikkityylin ollessaan vain 10 -vuotias. City Blues Band oli viritelmä, jossa Villähteen Haravakylän poika sai ensikokemuksia bänditoiminnasta laulajana, kitaristina ja huuliharpistina. Innoittajana toimi John Mayallin Bluesbreakers ja vähän myöhemmin Fleetwood Mac ennen ”originaali” bluesukkojen löytymistä. Merkittävä, elävä kannustin oli serkkupoikien luotsaama Fire Blues Quartet, ensimmäisiä näillä leveysasteilla toimivia bluesyhtyeitä.

Pepe_Ahlqvist_1.jpg
Kuvaaja: Ville Kujala

Pepe Ahlqvistin soittokokemukset karttuivat 60–70 -lukujen taiteessa muun muassa rumpali Matti Termosen Termostat -yhtyeessä, jonka riveissä murrosikäinen teki myös ensimmäiset keikat. Bändin hajottua siitä versosi Pintavika (vuosi 1971), joka toimi parisen vuotta. Kuusitoistavuotias soittajanalku vaikutti sen jälkeen Seppo Sillanpään ja Kalle Jämsenin luotsaamassa Yolkissa.

Pepe Ahlqvist liittyi Charliesiin alkuvuonna 1973. Hän oli osallistunut harpistina jo edellisvuonna bändin levytyssessioon, minkä tuotoksia julkaistiin keväällä ’73 eri esittäjiä sisältäneellä kokoelmalevyllä, Rock 'n' Roll juhlaa 2 (Love Records). Charliesilta oli mukana biisit: Karjakko Moisio ja Ohutta yläpilveä. Ahlqvist vaikutti bändissä sen hajoamiseen asti (loppuvuosi 1974). Sen jälkeen hän alkoi puuhastella samanhenkisten ystäviensä kanssa Chicago-tyyppistä bluesyhtyettä, jolle annettiin vuonna 1975 nimeksi Chicago Overcoat. Se breikkasi niin hyvin valtakunnallisesti kuin vain autenttinen bluesyhtye pystyi. Siltä aikoinaan julkaistiin yksi Ep ja kaksi albumia.

Pepe Ahlqvist vaikutti 80 -luvun alkupuolella Pity The Foolsissa. Sen jälkeen hän perusti Pepe Ahlqvist Blues Bandin sekä duon Kalle Jämsenin kanssa. Vuonna 1985 Ahlqvist muutti Helsinkiin ryhtyen täysipäiväiseksi muusikoksi. Siellä hän luotsasi omaa, uutta Pepe Ahlqvist Bandiaan, teki duokeikkoja Baby Boy Varhaman kanssa, liittyi Tuomari Nurmion lyhytikäiseen, mutta levyttäneeseen Meatballs -kokoonpanoon, soitti Oiling Boilingissa ja teki sessioharpistina lisätöitä.

Pepe_Ahlqvist_-_Nill_mailla.album.jpgPepe Ahlqvist kasasi The Sunset Boulevardin vuonna 1987. Samoihin aikoihin tuli duokaveriksi Henry Ojutkangas. Pepe Ahlqvist & H.A.R.P. syntyi vuonna 1989. Se oli melkoista suosiota nauttinut, toiminta-aikanaan viisi pitkäsoittoa julkaissut kokoonpano. Sillä kolkuteltiin myös kansainvälisiä markkinoita. Vuonna 1990 vakiintui pitkäaikainen duo Jarkka Rissasen kanssa. Kaksikolta on julkaistu Mercedes Benz -niminen Ep sekä kaksi täyspitkää albumia. Mainittakoon ennakkotietona, että kesällä 2016 maestro tekee H.A.R.P.in kanssa juhlakiertueen 60 -vuotismerkkipäivänsä kunniaksi.

Pepe Ahlqvistin seuraava bändikokoonpano oli (Rolling) Tumbleweed (1997–2003), jolta ilmestyi neljä mainiota albumia. Duokumppanina toimi Jarkka Rissasen lisäksi ajoittain Wallu Heinomaa. Pepen vanha rakkaus kitaraan syttyi Tumbleweedin aikoihin ja laulaja-harpisti teki julkisen paluun kitaristina. Ahlqvist teki yhteistyötä myös Dave Lindholmin kanssa ja Rytmi -lehden toimesta julkaistiin viisi kappaletta sisältänyt mini-cd, Stunning Episodes. Pepe Ahlqvist siirtyi Tumbleweedin jälkeen sooloartistiksi. Tosin hän on SF–Bluesin perustajajäsen Heikki Silvennoisen kanssa. Projektiluonteinen bändi sai alkunsa vuonna 2002 ja on tähän mennessä julkaissut kolme albumia.

Pepe Ahlqvist on esiintynyt soolourallaan useiden eri big bandien solistina sekä levyttänytkin UMOn kanssa. Hänen duokumppaneina ovat toimineet Tomi Leino ja Jonne Kulluvaara, mutta viime vuosina muusikko on tehnyt pääasiassa yhden miehen keikkoja. Viimeisin albumi Näillä mailla ilmestyi vuonna 2010 ja uusin on paraikaa suunnitteilla.

Pepe Ahlqvist – laulu, kitara / Joel Ahlqvist – kitara

Joel Ahlqvist - http://twicebefore.fi

Joel_Ahlqvist.JPGJoel Ahlqvist aloitti kitaransoiton muskarin jälkimainingeissa ollessaan 7 -vuotias. Nykyään 17 -vuotias nuorukainen opiskelee kitaraa neljättä vuotta Arabianrannan Pop & Jazz konservatoriossa.

Joel Ahlqvist vaikuttaa akustisessa duossa – Twice Before – yhdessä Susanna Honkosen kanssa. Molemmat laulavat ja soittavat kitaraa. Duo sai alkunsa syksyllä 2012. Kaksikko on esittänyt covereita ja omia sovituksiaan muiden kappaleista, mutta heillä on nyt tavoitteenaan panostaa omaan materiaaliin. Joel Ahlqvist toimii kitaristina myös Pete Pesosen taustabändissä, joka tiedetään nimellä Distance. Musiikillisesti homman nimi on funk, reggae & hip-hop. Facebookista löydät lisätietoa. Lisäksi Joel on tehnyt isänsä Pepen kanssa tänä kesänä joitakin yhteisiä keikkoja.


TALMUD BEACH + jamit - http://talmudbeach.bandcamp.com/
perjantai 17.10. Ravintola Torvi (Loviisankatu 8) (ovet aukeavat klo 21.00, pääsyliput: 4€)

Huom! Talmud Beach toimii housebändinä ja väliaikoja täytetään erilaisilla jameilla. Toivottavasti myös tällä kertaa paikalle saapuu soittohalukkaita asiakkaita! Yhtyeen backline rumpuineen on soittotaitoisen asiakaskunnan ”vapaassa” käytössä, mutta oman instrumentin tuominen on bonusta!

Tamperelainen Talmud Beach aloitti katusoittoduona. Se kasvoi trioksi loppuvuonna 2010. Jonkinlaista sukulaissieluisuutta on 22 Pistepirkon kanssa, mutta musiikillisina innostajina ovat toimineet ennemminkin Robert Johnson, Canned Heat ja J.J. Cale.

TB_prmu.jpgTB_kansi.jpg

Talmud Beachin esikoislevy ilmestyi vuonna 2012 saaden kiitettäviä arvioita kotimaisessa musiikkimediassa. Trio on herättänyt mielenkiintoa myös ulkomailla ja albumi sai positiivisen palautteen englantilaisessa Uncut -magazinessa (tammikuu 2014). Uusi levy on paraikaa suunnitteilla ja ilmestynee ensivuoden puolella.

Talmud Beach soittaa omintakeista, puoliakustista bluesiaan, jossa on reilusti perinteisiä countrybluesaineksia ja boogieta. Mukana on myös country- ja americana -vaikutteita. Toivottavasti trion musiikillinen linja ei kuulosta nyt sekavalta! Mitään syytä ei kuitenkaan ole… mahdollinen huolesi johtunee todennäköisesti vain siitä, että musiikkia on vaikea sanallisesti eritellä ja ymmärrettävästi selostaa. Eli vika on allekirjoittaneen. Toki Talmud Beachin blues on persoonallista, mikä on hyvä asia; samalla ehdottomasti perinnetietoista, mutta yhtä kaikki hyvässä tätä päivää. Tyylitajua löytyy ja soittosoundeista heijastuu maanläheisyys. Mainiota, että näin innostavaa ja toimivaa päivitystä tehdään täällä Suomessa. Lisäbonusta tulee sanoituksista, joissa on pidetty suomalaisuusaspekti mielessä, kumisaappaat jalassa ja vältetty tosikkomaisuus eikä lähdetty vain kierrättämään ikivanhoja ”I woke up this morning” -teemoja. Talmud Beachin touhu palvelee takuuvarmasti bluesväkeä, mutta uskon sen innostavan myös nuorempaa, avoimin korvin rock-musaa kuuntelevaa sakkia.

Petri Alanko on vaikuttanut yhtyeissä Muuan Mies sekä Joose Keskitalo & Kolmas Maailmanpalo. Mikko Siltanen tiedetään bändistä Räjäyttäjät. Aleksi Lukanderin ensimmäinen bändikokoonpano on Talmud Beach.

Aleksi Lukander – kitara, basso, laulu / Mikko Siltanen – basso, kitara, laulu / Petri Alanko – rummut, laulu

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet