Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Yhteystiedot
Jäseneksi Linkit Etusivu
Lahti-bändit Lähikuvassa

Blues & Roots
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


h1_star.gifLahti Blues & Roots 2015 - Klubit

 

PEPE AHLQVIST & JOEL AHLQVIST www.pepeahlqvist.com

torstai 8.10. (klo 22.00-) Ravintola Pikku Hanhi (Vapaudenkatu 18) Vapaa pääsy

Isä ja poika esiintyivät Blues & Roots -klubilla myös viime syksynä. Ilta oli usealle paikalla olleelle mieluinen elämys; yleisön pyynnöstä se toteutuu nyt uudestaan. Pepe & Joel Ahlqvist aloittavat ensimmäisen settinsä kello 22.00. TERVETULOA!

Pepe Ahlqvist – laulu, kitara / Joel Ahlqvist - kitara

Pepe__Joel.3.JPGPepe Ahlqvist on Lahti Blues & Roots -tapahtuman suojelija. Hän kiinnostui bluesista jo lapsena. Pääsyyllisiksi voi nimetä John Mayallin Bluesbreakersin sekä serkkupoikien Fire Blues Quartetin. Pepe perusti naapurin kavereiden kanssa 11 -vuotiaana ensimmäisen bändinsä, City Blues Band, jossa hän lauloi, soitti kitaraa ja huuliharppua. Soittohommat jatkuivat teini-ikäisenä muutamassa paikallisbändissä, jotka johtivat valtakunnallisesti merkittäviin kokoonpanoihin kuten Charlies ja Chicago Overcoat. Sen jälkeen käynnistyi Pity The Fools, jonka perään Pepe Ahlqvist Band ja sittemmin yhteistyö Honey B. & T-Bonesin kanssa. Pepe muutti Helsinkiin vuonna 1985 jatkaen ammattimuusikkona tiellä jota yhä tallustaa. Siellä hän vaikutti Tuomari Nurmion Meatballs -yhtyeessä, Matti Oilingin bändissä (Oiling Boiling) ja luotsasi omaa Pepe Ahlqvist Bandiaan, josta jalostui Sunset Boulevard. Vuosien saatossa miehellä on ollut myös pidempiaikaisia kokoonpanoja kuten H.A.R.P. ja Rolling Tumbleweed, joiden rinnalla hän on tehnyt kokoajan muun muassa duokeikkaa sekä vieraillut eri bändien ja big bandien solistina. Levytyssessiot eritoten huuliharpistina ovat tuoneet lisäsärvintä leivän päälle. Pepe Ahlqvist on myös SF-Bluesin perustajajäsen. Tänä päivänä mies operoi sooloartistina. Viimeisin albumi on vuodelta 2010 (Näillä mailla). Tähän mennessä on julkaistu lähes 30 Ahlqvist -painotteista albumia. Tuusulassa asuva bluesmuusikko viettää ensi vuonna 60 -vuotissyntymäpäiviään, jonka yhteydessä hän tulee tekemään H.A.R.P. -yhtyeen kanssa juhlakiertueen kesällä 2016.

Joel Ahlqvist innostui kitarasta 7 -vuotiaana. Hän perusti viisitoistavuotiaana Susanna Honkosen kanssa akustisen duon, Twice Before, jossa molemmat laulavat ja soittavat kitaraa. Periaatteessa se on yhä kasassa, mutta viettänyt nyt hiljaiseloa. Joel Ahlqvist vaikuttaa edelleen Pete Pesosen taustabändissä, Distance, joka on nykyään melkoisesti keikkaileva kombinaatio. Homman nimi on funk, reggae & hip-hop. Joelin tuorein viritys on Blind Thought, joka on tyyliltään hip-hop/räp, vanhan koulukunnan meningillä operoiva kokoonpano. Se hyödyntää paljon jazz ja blues -sampleja. Joel Ahlqvist on työstänyt viime aikoina myös omaa soolomateriaalia (josta on kovin innoissaan) ja tehnyt isänsä kanssa säännöllisesti yhteiskeikkoja. 

Joel Ahlqvist: kts. Facebook

Teksti: Hara J. / Kuva: Ville Kujala


DOCTOR'S ORDER www.doctorsorder.net

with special guests & jamit

perjantai 9.10. (klo 21.00-) Ravintola Torvi (Loviisankatu 8) Liput: 4€

11.jpgDoctor's Order on ankaran keikkailun ja useiden levytysten myötä vakiinnuttanut asemansa Suomen yhtenä tehokkainpana rock'n'roll-rhythm & blues-aktina. Trio tunnetaan musiikkinsa lisäksi energisestä ja vauhdikkaasta lavameiningistään. Ison Arskan slide soi ilkeästi, tummat puvut ja krakat kuuluvat asiaan; hiki lentää ja rokki soi ilman turhia kainosteluja. Ei ole siis mikään ihme, että Doctor's Order on ollut vakituinen keikkavierailijamyös Torvessa. Kolmikko on tehnyt paljon yhteistyötä kansainvälisten nimien kanssa kuten esimerkiksi ex. Feelgood solisti Pete Gagentai ex. Pirates basisti-laulaja Johnny Spencen. Doctor's Order nähdään lauantain pääkonsertissa juuri Spencen kanssa. Torvessa peruskolmikko Hämäläinen-Nättilä-Oikarinen esiintyy omillaan, mutta myös muutaman jymyisän yllätysvierailijan kera. Mutta keitä he ovat, paljastetaan vasta paikan päällä! Perjantaiklubin ohjelmaformaattiimme ovat kuuluneet perinteisesti myös jamit, eikä siitä poiketa nytkään!! Sen uskallamme jo etukäteen kertoa, että musiikkidiggareille on tiedossa pilkkahinnalla ainutlaatuinen livepläjäys... Ovet aukeavat kello 21.00, soitto alkanee vähän myöhemmin. TERVETULOA!!

Grande-Archie Hämäläinen – kitara / Teddy Bear Nättilä – basso / Mighty Man Oikarinen rummut 

Karikatyyri: Teppo Järvi


Jamit

sunnuntai 11.10. (klo 21.00-) Ravintola Pikku Hanhi (Vapaudenkatu 18) Vapaa pääsy

Ravintola Pikku Hanhi on elävöittänyt kaupunkimme jamiperinteitä järjestäen soittotilaisuuksia säännöllisesti sunnuntaisin. Käytössä on talon PA:t ja bonusta mukava henkilökunta. Kiitokset Pikku Hanhelle! Meistä tuntui nyt  yhteistyö enemmän kuin luontevalle, joten Blues & Rootsin jatkojamit pidetään Pikku Hanhessa. Niin soittajat kuin yleisö ovat tervetulleita!


 

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet