Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Yhteystiedot
Jäseneksi Linkit Etusivu
Lahti-bändit Lähikuvassa

Blues & Roots
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


br_logo.gif

Palaute by Elina Rantalainen
Lahti Blues & Roots pääkonsertti, Lahden Seurahuone (10.10.2015)

Syksy on saapunut ja sen tietää mistä - Lahti Blues & Roots pääkonsertista tietenkin! Todelliset juurimusiikin ystävät ovat koolla Lahden pimenevässä syysillassa ja tällä kertaa juhlistetaan jo 15:ttä vuotta. Allekirjoittanut laskeskeli olleensa mukana kuvioissa jo jotakuinkin 10 vuotta, kiitos ja kumarrus luottamuksesta sekä tietenkin erinomaisesta musiikkitarjonnasta vuosien varrelta.

Pääkonsertin neljän kokoonpanon kattauksen avasi vasta toista keikkaansa soittanut uutukaisuus, Honey B. Family. Nimestä voi päätellä, että kyseessä on perhekokoonpano, jossa taituroivat äiti Aija Puurtinen (laulu, basso), isä Esa Kuloniemi (kitarat) sekä pariskunnan 13-vuotias poika Mooses Kuloniemi (rummut). Yleisöllä oli varmasti omat odotuksensa nuoren rumpalin taidoista. Settikokonaisuus oli rakennettu ajatuksella kasvaen loppua kohden ja viimeistään rumpusoolo poisti epäilykset ja ympäriltä kuului ihailevia kommentteja nuoren rumpalin osaamisesta sekä ennustuksia hyvästä tulevaisuudesta musiikin parissa. Honey B. Familystä välittyi yleisöön taitava ja tunteellinen sekä riemukas soitanta läpi keikan. Shake Your Money Maker sai yleisönkin mukaan laulantaan ja esiintymislava oli erinomaisesti lämmitetty seuraavia artisteja varten.

Yleisöä saapui pikkuhiljaa Seurahuoneen blueskehtoon ensimmäisen kokoonpanon aikana. Ismo Haavisto Trio jatkoi iltaa vahvan lahtelaisella otteella. Myös Ismo Haavisto trio on melko tuore kokonaisuus, joka on aloittanut keikkailun viime vuonna. Bändissä Ismo Haaviston (laulu, huuliharppu, kitara) lisäksi soittavat Ville Vallila (basso) ja Mikko Järvinen (rummut, perkussiot). Setti oli viihdyttävä sekä yleisöön menevä; Haaviston soitanta oli välitöntä ja muusikko itsekin oli lavalla täysillä menossa mukana. Kokonaisuus oli monipuolinen ja vivahteikas, biiseistä löytyi rhythm'n'bluesia, twistiä sekä rock'n'rollia unohtamatta akustisempaa ja perinteisempää bluessoitantaa. Ismo Haavisto trion myötä bileet polkaistiin viimeistään kunnolla käyntiin!

Ennen puolta yötä kolmantena kokoonpanona kapusi esiintymislavalle Jo'Buddy meets Funky Kingstone. Illan soittajamäärältään suurimmassa kattauksessa Jussi Raulamo alias Jo'Buddy (laulu, kitara) luotsasi Funky Kingstonen soittajia Jarno Forsmania (kosketinsoittimet, melodika), Masa Orpanaa (saksofoni), Sami Sippolaa (saksofoni), Timo Kaajaa (basso) sekä Juppo Paavolaa (rummut) ska-musiikin tunnelmiin. Skassa rhythm'n'blues yhdistyy jamaikalaiseen reggae-perinnemusiikkiin ja livevedon perusteella on todettavissa, että Jo' Buddyn originelli lauluääni istuu tyylilajiin kuin nenä päähän. Fonit toivat musiikkiin ryhtiä ja suurta latausta sekä kombon soitanta oli kaiken kaikkiaan rytmisestä tarkkaa ja hyvin treenattua. Bluesin sekä reggaen ohella kappaleita oli ryyditetty rock'n'rollilla. Reggaepainotus kuulosti kuitenkin jakavan yleisön mielipiteitä – osa tykkäsi ja osa koki musiikin eksyvän liian kauas bluesin juurilta. 

Toisinaan valvominen kannattaa, niin sai todeta yleisö joka jaksoi nauttia pitkälle yöhön koko rahan edestä. Illan päättänyt Johnny "The Pirate" Spence & Doctor's Orderei jättänyt ketään kylmäksi. 73-vuotias vokalisti Johnny Spence esiintyi energisesti: setti oli sähköinen ja tunnelmiltaan hivottiin jopa punkabillymäisiä sfäärejä. Doctor's Orderin Grande-Archie Hämäläinen (kitara), Teddy Bear Nättilä (basso), Mighty Man Oikarinen (rummut) sekä Ensio Takamäki (huuliharppu) eivät jääneet hekään esiintymisessä kakkoseksi vierailevalle artistille. Yhteistyö oli saumatonta, artistista sekä bändistä tuli setin ajaksi rokkaava ja tasapainoinen kokonaisuus. Yleisölle tarjoiltiin isolla kädellä hyvän mielen musaa ja menoa. Lavalla tapahtui koko ajan ja yleisö syttyi menoon mukaan. Juuri kun tuntui siltä, että nythän ne bileet vasta alkoivat, olikin jo aika kiittää sekä päättää vuoden 2015 Lahti Blues & Roots pääkonsertti.

Elina Rantalainen + Make

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet