Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Yhteystiedot
Jäseneksi Linkit Etusivu
Lahti-bändit Lähikuvassa

Blues & Roots
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


h1_star.gifLahti Blues & Roots 2016 - Klubit

(29.-30.9. / 2.10.2016)

 

Klubit ovat tärkeä osa Lahti Blues & Roots -tapahtumaa. Tämän syksyn ensimmäinen ilta polkaistaan käyntiin torstaina, jolloin Pikku Hanhessa nousee estraadille Wallu & Friends. Seuraavana päivänä Torvessa lipeämme hiukan paikallisteemastamme. Silloin näet esiintyy tuliterän levynsä julkistava seinäjokelainen Lumberjacks. Kyseisen illan ohjelmaan kuuluvat myös perinteiset jameilla! Lahti Blues & Rootsin jatkojamit pidetään Pikku Hanhessa sunnuntaina.

 

Tervetuloa!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

WALLU & FRIENDS facebook.com/WalluAndFriends/

torstai 29.9. (klo 22.00-) Ravintola Pikku Hanhi (Vapaudenkatu 18) Liput 5€

 

1.jpgWallu & Friends on heinolalainen kokoonpano, joka on ollut kasassa toistakymmentä vuotta. Se sai alkunsa Heinomaan veljesten järjestämistä ulkoilmakonserteista, joissa he oman osuutensa lisäksi säestivät mm. Jukka Tolosta ja Heikki Silvennoista.

Wallu & Friendsin toimintaidea on perustunut kolmen miehen pieneen perusrunkoon ja bändinimen mukaisesti sen keikoilla on nähty myös soittajaystäviä. Bändi on tehnyt yhteistyötä muun muassa Pepe Ahlqvistin, Dave Lindholmin, Maria Hännisen ja Heikki Hiiren kanssa. Wallu & Friends esittää bluesia, klassisia rock-kappaleita sekä omia biisejä. Painotusarvo on vaihdellut riippuen tilaisuuksien sisällöstä sekä vierailijoista. Viime aikoina yhtye on äänittänyt ja viimeistellyt Kujalandiassa debyyttialbumiaan, johon tulee lähinnä Wallun omia biisejä. Tavoitteena on saada se ulos vielä tämän vuoden puolella.

2.jpg

Perusmiehistöön kuuluvat veljekset Wallu ja Henkka Heinomaa, joiden ensimmäinen yhteinen keikka toteutui lokakuussa 1966 (The Invaders). Toisin sanoen veljekset ovat soittaneet sen jälkeen peräti 50 -vuotta tai yhteen laskettuna 100 -vuotta. Wallu kertoi, ettei hänen tarvitse enää jännittää yli 5000 tehdyn keikan jälkeen, mutta onneksi soittamisen nautinto ei ole hävinnyt mihinkään. Friendsien vakiorumpali Käry Kärkkäinen on siirtynyt äskettäin syrjään. Pikku Hanhessa on rummuissa Kuja Salmi ja soolokitarassa Devil Virtanen, jotka ovat lahtelaisia musiikin monitoimimiehiä. He ovat tehneet vuosien varrella yhteistyötä myös Wallun kanssa.

 

Wallu Heinomaa – laulu, kitara / Henkka Heinomaa – basso / Pekka Devil Virtanen – kitara / Kuja Salmi – rummut

 

Wallu Heinomaa on Lahden Rytmin Ystävät ryn ideoija ja sen perustajajäsen. Hänellä on sormensa pelissä myös Lahti Blues & Roots -festivaalin syntyhistoriassa. Hän on pitänyt asemapaikkanaan myös Lahtea. Wallu tiedetään ainakin Päijät-Hämeessä trubakeikoistaan sekä yhtyeistään Price, Amulet, Nepa ja Herkkukurkut. Lisäksi hän on musisoinut mm. For Insidessa ja Hard Rainissa. Hän oli mukana myös Charliesin uudelleen tulemisessa 1997-1998. Heinomaa on säestänyt Pepe Ahlqvistia niin duona kuin eri kokoonpanoillaan. Wallu on palkittu populäärikulttuurin vaikuttajana lahtelaisella Hemmo-patsaalla vuonna 1995.

Henkka Heinomaa on soittanut pikkuveljensä Wallun kanssa eri kokoonpanoissa 60 -luvun puolesta välistä lähtien. Ennen Heinolaan muuttamista ensimmäinen oli Tampereella perustettu The Nameless. Tunnetuin ja pitkäaikaisin taas Price. Henkasta tuli Sleepy Sleepersin basisti vuonna 1975, jossa myös Wallu toimi pariin eri otteeseen kitaristina. Henkka Heinomaan soittohistoriaan kuuluu myös heinolalainen JokuBlue.

3.jpgKlassisella viululla lapsena aloittanut Pekka Virtanen on soittanut kitaraa lukemattomissa lahtelaisyhtyeissä kuten Dang, Rampage, Terry's Waikiki Band, Rosewood, Sleepy Sleepers, Herkkukurkut, Price, Marko Haaviston Hanks ja Poutahaukat sekä Hara Laukkasen Raakapeli. Ihan ensimmäisiä bändivirityksiä olivat Slime ja Starson. Myöhempiin soittokuvioihin lukeutuvat Leningrad Cowboys, Irwin Goodman, Pelle Miljoona Rockers, Freud Marx Engels & Jung, Lapinlahden Linnut, Dave Lindholm, Charlies ja Los Bastardos Finlandeses. Nykyisiä ovat muun muassa Veljekset Kinnunen ja Kansan Ruusut. Devil Virtanen palkittiin Hemmo-pystillä vuonna 1991.

4.jpgKuja Salmi on ollut niin ikään monessa mukana. Rumpalin ensimmäisiä yhtyeitä olivat Mona ja Warheads. Tunnetuin on Badding Rockers, jonka kautta Salmi on hemmo vuosimallia 1987. Mainittava on myös hänen oma Northern Boogie Bandinsa, jossa Virtanenkin vaikutti. Kuja on kuulunut Dave Lindholmin bändeihin Valkoinen &, Pitkät Kiinalaiset, Dave Lindholm & Launeen K, Topi Sorsakosken Kulkukoiriin sekä Virve Rostin yhtyeisiin Menneisyyden Vangit ja Toyboys. Soittohommiensa rinnalla hän pyörittää omaa äänitysstudiota, jonka virallinen nimi on Kujalandia Recording Studio. Kuja Salmi on suunnitellut muuten Lahden Rytmin Ystävät ry.n virallisen logon.

 

Teksti: Hara Järvinen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LUMBERJACKS + perinteiset jamit

www.lumberjacks.fi / https://fi-fi.facebook.com/lumberjackstheband/posts/275883732539746

perjantai 30.9. (klo 21.00-) Ravintola Tirra (Loviisankatu 8) Liput: 4€

(Huom! Ennakkotiedoista poiketen ei Torvessa vaan Tirrassa)

 

5.jpgLahti Blues & Rootsin paikallisteemaan tuo poikkeuksen Lumberjacks, joka tulee suoraan Pohjanmaalta. Se on tällä hetkellä Suomen mielenkiintoisimpia bluesbändejä, jonka ympärillä on ollut noususuhdanteista kuhinaa. Lumberjacks on nyt myös erittäin ajankohtainen. Nimittäin ”Metsurit” juhlistavat Torvessa uunituoretta albumiaan Shake 'Em Roots. Raakamiksaukset kuultuani voin lämpimästi suositella!

Lumberjacks perustettiin alkujaan lähinnä keikkabändiksi basisti Chef:n ja kitaristi ”Big Hand” Niemen toimesta. Mukana olivat myös laulaja/harpisti Micke Björklöf ja kitaristi Matti Loppela. Tällöin elettiin vuotta 2007. Sittemmin Chef:n ja Niemen soittokumppaneiksi ovat vakiintuneet rumpali Janne Käpylä ja urkuri Jarkko Salo. Lumberjacksin ensialbumi ilmestyi vuonna 2012.

Lumberjacksin vahvuuksia on ehdottomasti oma, kovatasoinen biisimateriaali, jossa bluesin eri tyylien ohella on hyödynnetty komeasti muitakin juurimusiikin vaikutteita. Soitannollisesti tiukka kvartetti on sitä myös laulullisesti, sillä jokainen sen jäsen on kelpo vokalisti. Lumberjacksin monimuotoisuus pitää bändin bluesin eläväisenä, eikä tylsyydestä ole tietoakaan! Näillä eväillä pärjää keikkarintamalla!

 

Urmas ”Big Hand” Niemi – kitara, laulu / Chef – basso, laulu / Jarkko Salo – urut, piano, laulu / Janne Käpylä – rummut, laulu

 

Chef eli Miikka Kivimäki on esiintynyt Lahti Blues & Rootsissa aiemminkin. Silloin kyseessä oli Matti Loppelan luotsaama Bluestone. Sittemmin Kivimäki tiedetään Micke, Lefty & Chef -kokoonpanosta kuuluen yhä myös Joojoomiehiin. Kosketinsoittaja Salo ja rumpali Käpylä operoivat niin ikään Joojoomiehissä. Urmas Niemi on oikeasti metsuri ja soittanut mm. Soul Operatorsissa.

 

Lumberjacksin soittotauot täytetään vapaamuotoisilla jameilla vähän tilanteen mukaan... Yhtyeen kalusto on pääosin jamikäytössä. 

 

Teksti: Hara Järvinen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jamit

sunnuntai 2.10. (klo 21.00-) Ravintola Pikku Hanhi (Vapaudenkatu 18) Vapaa pääsy

 

Lahti Blues & Rootsin jatkojamit pidetään viime vuoden tapaan Pikku Hanhessa. Niin yleisö kuin soittajat ovat tervetulleita!

 

 –------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet

Warning: Unknown: open(/home/lahdenryry/public_html/files/tmp/sess_d0dtatk9le80t5k638ur23svs2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/lahdenryry/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0