Lahden Rytmin Ystävät ry
Lahti Blues & Roots RunoRock Tapahtumat
Galleria Kuvat Vieraskirja
Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
Lahti-bändit Lähikuvassa Etusivu

Tapahtumat
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000


 Mike Westhues

Laulaja/lauluntekijä Mike Westhues soittaa trioineen Lahdessa 21.12. Mies tunnetaan musiikkipiireissä erinomaisena säveltäjä ja sanoittajana. Musiikkinsa on vahvasti kantrivaikutteista, parhaimpaan amerikkalaiseen lauluntekijäperinteeseen pohjautuvaa, sisältäen aineksia rhythm & bluesista, rockista ja niiden johdannaisista.

Missourissa syntynyt Mike Westhues tuli alkujaan Suomeen jo vuonna 1971. Seuraavana vuonna ilmestyi esikoisalbuminsa ”New Morning Train”. Levyllä soittivat maestron lisäksi Dave Lindholm ja Tom Kuchka. 
Varsinainen läpimurto tapahtui 70 – luvun puolenvälin jälkeen Love Recordsin mainioilla äänitteillä, ”A Man Name ’A Jones” ja ”Goodbye Rosalita”. Niillä Westhuesia avusti nimekäs joukko kotimaista parhaimmistoa mm. Rekku Rechard, Seppo Sillanpää, Olli Haavisto, Ronnie Österberg, Dave Lindholm, Vesa Aaltonen ja Hessu Hiekkala. Westhues levytti myös Jim Pembroken kanssa singlen nimellä Jim, Mike & The Leadswingers.

Vuosikymmenen lopulla Mike Westhues muutti perheineen Yhdysvaltoihin (Indianapolis), jossa musiikin tekeminen ja keikkailu jatkui osana miehen elämää. Näinä jenkkivuosina sai neljä laadukasta ”täysipitkää” päivänvalonsa, joita ei ole enää saatavilla, koska painokset ovat loppuunmyyty.
Vuonna 2003 laulaja-kitaristi puuhasteli uuden, akustisen levynsä kimpussa, mutta päättikin palata Suomeen 25 vuoden tauon jälkeen. Täällä on nyt tuliterä levy purkitettuna tuottajanaan Olli Haavisto. Cd julkaistaan ensi vuoden helmi/maaliskuussa Bluelight Recordsin toimesta.

Mike Westhues on osoittanut aktiivisella keikkailulla olevansa huippukunnossa, kuten loppukesästä nähtiin ja kuultiin myös paikallisessa pubissa Lahdessakin. Keikkaohjelmistonsa sisältää useita uusia biisejä, jotka vakuuttavat yhä miehen lauluntekotaidoista; ainoana coverina kuultiin melko karhea, mutta lähes täydellinen luenta Guy Clarkin ”L.A. Freeway” – kappaleesta. Triokeikkojen säestäjäkaksikoksi on vakiintumassa Peevo (ex –Balls, Flaming Sideburns) / Jan Smedberg, joka juurimusiikintuntemuksellaan on erinomainen valinta.


hosted and updating by Medialukko Oy | web design by Delonet